Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Március 12. 20:24, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Veszélytelen anyagot tartalmazott a londoni parlament közelében talált gyanús csomag

Veszélytelen anyagot tartalmazott a londoni parlament közelében talált gyanús csomag

Gyanús anyagot tartalmazó csomagot találtak hétfő délután a brit parlament londoni épületének közelében. A parlament szóvivője nem sokkal később bejelentette, hogy veszélytelen anyagról van szó.

A parlamentet a vizsgálat idejére nem ürítették ki, a törvényhozás munkája zavartalanul folytatódott, de a csomag fellelésének közvetlen helyszínét a rendőrség körülzárta, és két embert elővigyázatosságból kórházba szállítottak kivizsgálás végett.

A Scotland Yard szóvivőjének korábbi tájékoztatása szerint a csomagban talált anyag "potenciálisan gyanúra adhat okot".

A parlamenti szóvivő azonban nem sokkal később közölte: a rendőrségi szakértők által elvégzett vizsgálat veszélytelennek minősítette az anyagot

A csomagot a parlamenti képviselők egyik irodaházánál, a Norman Shaw Buildings épületegyüttesnél találták.

Egy hónappal ezelőtt fehér port tartalmazó csomagot kézbesítettek a londoni parlament egyik irodájába. A brit sajtó értesülései szerint a csomagot Amber Rudd belügyminiszternek címezték.

A szakértői vizsgálat szintén azt derítette ki, hogy a fehér por összetétele ártalmatlan volt.

A múlt héten a délnyugat-angliai Salisbury városában idegméreggel követtek el gyilkossági kísérletet Szergej Szkripal, a brit külső hírszerzés (MI6) volt orosz ügynöke, az orosz katonai hírszerzés egykori ezredese és lánya, Julija Szkripal ellen. Mindkettőjüket azóta is válságos állapotban kezelik a helyi kórházban.

A Salisburyben elkövetett támadás vizsgálatának eddigi eredményeiről Theresa May miniszterelnök hétfőn kora este tájékoztatja a parlament alsóházának képviselőit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.