Városlista
2022. július 7, csütörtök - Appolónia

Hírek

2021. Október 12. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Vészhelyzet elhárítás a gázfogadó állomáson

Vészhelyzet elhárítás a gázfogadó állomáson

Mihályiban tartottak gyakorlatot a polgári védelmi szervezetek.

Október 8-án a Mihályi Önkormányzat a jogszabályban rögzítettek alapján a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és Kisfalud Önkormányzat közreműködésével külső vészhelyzeti terv gyakorlatot tartott a településen.

A gyakorlat feltételezése szerint két ember karbantartási munkálatokat végzett a Linde Gáz Magyarország Zrt. Gázfogadó állomásán, ahol a tartály csapbekötésének egy pontján anyagfáradás miatt palást felhasadás történt, melynek következtében a nagy nyomású szén-dioxid a szabadba került, így esetlegesen Mihályi és Kisfalud települések lakosságát is veszélyezteti.

Mihályi polgármestere a káresemény kezelésére a Faluházban irányító törzset alakított, riasztotta a köteles és önkéntes polgári védelmi szervezetet, amely értesítette a lakosságot. Felvette a kapcsolatot a szomszédos Kisfalud település polgármesterével is, aki a kapott információk alapján ugyancsak aktivizálta a köteles polgári védelmi szervezetét és végrehajtották a lakosság tájékoztatását. A törzs kapcsolatot tartott a beavatkozó szervekkel és ügyeleteikkel, továbbá gyűjtötte a szükséges információkat. A települések tájékoztatták a lakosságot a várható feladatokról, és előkészítették a lakossági befogadó helyeket.

A feltételezett káreseményt a kapuvári hivatásos tűzoltók felszámolták, a veszélyeztetés megszűnt. A gyakorlatot megtekintette a kapuvári kirendeltség-vezető és a megyei polgári védelmi főfelügyelő is.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 06. 16:00, szerda | Helyi

Tudnivalók a kéményseprő-ipari szolgáltatással kapcsolatban

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatója.

2022. Július 06. 13:00, szerda | Helyi

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázatot írtak ki

Rábaközi fotósok figyelem!

2022. Július 06. 09:00, szerda | Helyi

Módosított menetrend a Budapest – Sopron/Szombathely vasútvonalon

Nem a Keletibe érkezik az IC.

2022. Július 05. 16:00, kedd | Helyi

Idén a megyében már több mint negyven hektáron pusztított a tűz az aratásokon

Előzzük meg a mezőgazdasági tüzeket!