Városlista
2021. október 17, vasárnap - Hedvig

Hírek

2021. Október 12. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Vészhelyzet elhárítás a gázfogadó állomáson

Vészhelyzet elhárítás a gázfogadó állomáson

Mihályiban tartottak gyakorlatot a polgári védelmi szervezetek.

Október 8-án a Mihályi Önkormányzat a jogszabályban rögzítettek alapján a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és Kisfalud Önkormányzat közreműködésével külső vészhelyzeti terv gyakorlatot tartott a településen.

A gyakorlat feltételezése szerint két ember karbantartási munkálatokat végzett a Linde Gáz Magyarország Zrt. Gázfogadó állomásán, ahol a tartály csapbekötésének egy pontján anyagfáradás miatt palást felhasadás történt, melynek következtében a nagy nyomású szén-dioxid a szabadba került, így esetlegesen Mihályi és Kisfalud települések lakosságát is veszélyezteti.

Mihályi polgármestere a káresemény kezelésére a Faluházban irányító törzset alakított, riasztotta a köteles és önkéntes polgári védelmi szervezetet, amely értesítette a lakosságot. Felvette a kapcsolatot a szomszédos Kisfalud település polgármesterével is, aki a kapott információk alapján ugyancsak aktivizálta a köteles polgári védelmi szervezetét és végrehajtották a lakosság tájékoztatását. A törzs kapcsolatot tartott a beavatkozó szervekkel és ügyeleteikkel, továbbá gyűjtötte a szükséges információkat. A települések tájékoztatták a lakosságot a várható feladatokról, és előkészítették a lakossági befogadó helyeket.

A feltételezett káreseményt a kapuvári hivatásos tűzoltók felszámolták, a veszélyeztetés megszűnt. A gyakorlatot megtekintette a kapuvári kirendeltség-vezető és a megyei polgári védelmi főfelügyelő is.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 16. 10:00, szombat | Helyi

Hétfőtől vonatpótló buszok közlekedenek egyes vonatok helyett Csorna és Sopron között

Indulás előtt tájékozódjon!

2021. Október 15. 16:00, péntek | Helyi

Szarvas ugrott egy autó elé Kisfalud közelében

A baleset során a jármű utasa megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték.

2021. Október 15. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2021. Október 15. 09:00, péntek | Helyi

Segítsenek a két halálos áldozatot követelő jánnossomorjai és mosonmagyaróvári cserbenhagyásos gázolás ügyében

A rendőrség továbbra is kéri a lakosság segítségét.