Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Március 07. 19:20, péntek | Kék hírek
Forrás: omegahirek.hu | Füssy Angéla

Veszprém | Halálos ugrás a viaduktról (Videó)

Veszprém | Halálos ugrás a viaduktról (Videó)

Harminc év körüli fiatalember vetett véget életének a délelőtti órákban, Veszprémben.

Élénk forgalom volt a belvárosban ezért vélhetően egy pillanat műve lehetett, hogy a mélybe vetette magát, hiszen az ugrást senki sem tudta megakadályozni. A fiatal férfi helyszínen szörnyethalt.

A kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Információink szerint a fiatalember hónapokkal ezelőtt tűnt el a Fővárosban azóta keresték talán éppen azért érkezett Veszprémbe, hogy az öngyilkosok hídján vessen véget életének. Régóta téma a városban, hogyan lehetne megakadályozni, hogy az életüket maguktól eldobni szándékozók, szörnyű tettük helyszínéül a völgyhidat válasszák.

Tóta Tamás, a veszprémi mentőállomás vezetője portálunknak elmondta, harminc méter magasból az ugrás mindenképpen végzetes. "Egyetlen alkalommal fordult elő, hogy az illető még élt, amikor kiértünk a viadukthoz, a kórházban átadás közben ő is életét veszítette" - mondta Tóta Tamás.

A péntek délelőtt Veszprémben öngyilkosságot elkövető fiatal férfi az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett. A mentőállomás vezetője szerint egy ilyen tett semmiképp sem hirtelen elhatározásból történik. Általában van előjele, ott a hídon is van hogy sokáig toporgnak, mielőtt ugranak. A kérdés az mennyire egyértelműek ezek a jelek, minden esetben feltűnhet-e a járókelőknek, vagy autóval a völgyhídon áthajtóknak, hogy ott valaki éppen öngyilkosságra készül.

A Veszprémi Önkormányzat korábban még ötletpályázatot is kiírt a viadukt biztonságosabbá tételére. Felmerült, hogy fásítsák a híd alatti területet - de ez valószínűleg nem jelentene megoldást. Egy mérnökember korábban felvetette, hogy feszítsenek ki hálót a viadukt íve alatt, ez azonban nem valósult meg. Kihelyeztek viszont egy kamerát, melynek képe a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra van bekötve.

A biztos segítség mégis talán egyedül az, ha valaki éppen akkor jár arra és lelkére tud hatni az elkeseredettnek.

Legutóbb tavaly december közepén kísérelt meg öngyilkosságot egy fiatal a veszprémi völgyhídnál. Polgár Ferenc tűzoltó éppen hazafelé tartott, amikor meglátta a korlát tetején ülő fiút. Végig szóval tartotta míg a rendőrök kiérkeztek, majd együtt rántották be a hídról.

Ha környezetében ismerőse, családtagja, barátja szokatlan viselkedésére lesz figyelmes, tudomást szerez valaki öngyilkossági szándékáról, hívja a krízishelyzetben lévők számára fenntartott ingyenesen hívható 116-113-as telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.