Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Május 21. 14:07, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Vesztenek a bankok - nyernek az ügyfelek

Vesztenek a bankok - nyernek az ügyfelek

Júliustól már 4 órán belül teljesülnek az elektronikus belföldi forintutalások – írja a Világgazdaság.

Ez azt jelenti, hogy egy nappal korábban fizetnek kamatot a hitelesek, a betétesek pedig, egy nappal hosszabb ideig kamatoztathatják pénzüket.

Mindezzel azonban hatalmas összegeket buknak a bankok, hiszen eddig míg az utalt összeg úton volt, a technikai kamatot a bankok kapták meg, ettől viszont most elesnek. A gyorsított pénzmozgást csak az elektronikus utalásokra kötelezi a szabályozás, de vannak bankok, amelyek a papír alapú utalásra is bevezetik a 4 órán belüli utalás teljesítését.

Júliustól például egy reggel 9 órakor átutalt összeget akár már délután 1 órakor tovább lehet utalni. Az előny csak az interneten, vagy más elektronikus úton benyújtott átutalási megbízásokra vonatkozik, a fiókokban vagy faxon benyújtott megbízásokra, a devizautalásokra és beszedésekre, valamint egyéb összetett tranzakciókra nem. Azt még nem lehet tudni, hogy a bankok hogyan kárpótolják magukat az elveszített kamatok és a fejlesztési költségek miatt. Mindenesetre több hitelintézet is jelezte a Világgazdaságnak, hogy az átálláskor nem emeli meg az átutalással kapcsolatos díjakat.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről