Városlista
2022. július 7, csütörtök - Appolónia

Hírek

2011. Február 17. 14:31, csütörtök | Helyi
Forrás: Rendőrkapitányság Kapuvár

Vigyázzunk az értékeinkre!

Vigyázzunk az értékeinkre!

2011.02.16.-án 20.10 órakor érkezett bejelentés a Kapuvári Rendőrkapitányságra, mely szerint ismeretlen tettes 18.30 óra és 19.45 óra közötti időben Kapuváron, az egyik városszéli utcában feltört egy személygépkocsit. Az ismeretlen e

Az eset körülményeit vizsgálva ismét megállapítható volt, hogy a bűncselekmény elkövetéséhez a sértett magatartása is hozzájárult, hiszen az eltulajdonított pénztárca jól látható helyen, az anyós ülésen volt elhelyezve.

Rendszeresen –szórólapokkal, táblákkal, a sajtó útján- felhívjuk a figyelmet a gépkocsi feltörések megelőzésének módjaira, amit ezúton ismét megteszünk.

Ha gépkocsijával leparkol, ne hagyjon értéket az utastérben, látható helyen. Kabátját, táskáját, pénztárcáját, egyéb értékeit vigye magával, vagy tegye a csomagtartóba. Mindig győződjön meg róla, hogy az ajtókat lezárta. A központi zár sem mindig zár le rendesen, főleg párás időben maradhat nyitva ajtó. Érdemes a GPS készülékek rögzítésére szolgáló tapadókorong nyomát a szélvédőről letörölni, a készüléket magunkkal vinni. Az említett lenyomat láthatósága miatt is törtek már fel gépjárművet, bízva abban, hogy a kesztyűtartóban megtalálják magát a készüléket, ami egyébként így is történt.

Ha módunkban áll, gépkocsijukkal járjanak be udvarukba, garázsukba.

A fent írtakat akkor is célszerű végrehajtani, ha úgymond csak pár percre hagyjuk ott járművünket, hiszen általában a pár perc mindig hosszabb lesz a tervezettnél, másrészt a bűncselekmény elkövetéséhez néhány másodperc elegendő, feltűnést is alig okoz. Mindezek mellett sokszor a betört üveg értéke nagyságrendekkel több annál, amit az elkövetők el tudnak tulajdonítani.

Egy rossz helyen hagyott üres pénztárca is kerülhet nekünk akár 30.000,-Ft-ba.

Vigyázzanak egymásra és értékeikre, hiszen a közrend és közbiztonság közös érdekünk.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 07. 09:00, csütörtök | Helyi

Lomtalanítás lesz Szilban

Az elhelyezhető mennyiség ingatlanonként 0,5 köbméter.

2022. Július 06. 16:00, szerda | Helyi

Tudnivalók a kéményseprő-ipari szolgáltatással kapcsolatban

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatója.

2022. Július 06. 13:00, szerda | Helyi

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázatot írtak ki

Rábaközi fotósok figyelem!

2022. Július 06. 09:00, szerda | Helyi

Módosított menetrend a Budapest – Sopron/Szombathely vasútvonalon

Nem a Keletibe érkezik az IC.