Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Július 13. 07:09, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Vihar - Mabisz: a kárenyhítés a legfontosabb

Vihar - Mabisz: a kárenyhítés a legfontosabb

A szerdai viharkárok után a kárenyhítés a legfontosabb, illetve az, hogy a károsultak minél hamarabb jelezzék a biztosítónak a történteket.

Mondta a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) kommunikációs főosztályvezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Gilyén Ágnes hozzátette: a helyreállítás megkezdése előtt ajánlott lefotózni a megrongálódott ingatlant, a "helyszín átrendezésével" azonban nem tanácsos próbálkozni, hiszen a rutinos kárbecslők meg tudják állapítani, hogy reálisan milyen károkat okozhatott a szerdai vihar.

A magyarországi ingatlanok biztosítottsága viszonylag jó, mintegy 72 százalék, ám sok esetben alulbiztosítottak - hívta fel a figyelmet. Mint általában a hosszú távú pénzügyi szerződéseket, a biztosítási szerződéseket is érdemes évente egyszer átnézni, mert előfordulhat, hogy olyanért fizetünk, ami már nincs is, illetve az ingatlan a szerződés megkötését követően kiegészült, átalakult például egy tetőtér-beépítés, hozzátoldás miatt, ám arra már nem vonatkozik a régi biztosítás - mondta a szakember.

A péntek reggeli becslések szerint a szerdai viharban az ország területén mintegy 20 ezer káresemény történt, a károk összege elérheti a hárommilliárd forintot.

Címkék: biztosító, kár, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.