Városlista
2024. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2023. November 22. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Castrum SC

Világbajnok lett Spanyolországban a kapuvári Szalay Berta

Világbajnok lett Spanyolországban a kapuvári Szalay Berta

WKB - Világbajnokság, Lorca

A spanyolországi Lorca városában harcolta ki a WKB (World Kyokushin Budokai) Világszervezet Súlycsoport nélküli Világbajnokságán aranyérmét Szalay Berta, a Castrum SC Kapuvár sportolója.

2023.november 18-án Spanyolországban került megrendezésre a WKB Súlycsoport nélküli Kyokushin Karate Világbajnokság, ahol magyarországot 2 fiatal lány képviselte. A remek szervezésű versenyen szeretettel fogadták a másik karate szervezetből érkezett versenyzőket is. A két lány 32-es tábláról indulva közeledtek egymáshoz győzelmeiket követően. Szalay Berta előbb egy román ellenfelet fosztott meg a továbbjutás lehetőségétől gyönyörű guruló fejrúgásával (amitől "felrobbant az internet" https://www.facebook.com/reel/308487235334406 ) majd a francia Camille Haddouche -nál bizonyult jobbnak a 6. perc után. A legjobb négy között Ruby Goedhart (NL) várta, akinek sikerült kiiktatni veszélyes fejrúgásait, és óriási véghajrát követően Berta döntőzhetett, a másik ágról érkező Bóka Viktóriával (Griff SE - Pápa).
A döntőben, a Castrum versenyzője céltudatosan ostromolta ellenfele lábait külső és belső comb rúgásaival, és 3 perc után a bírók a kapuvári versenyzőt hozták ki győztesnek.

Az 50. Castrum EB - VB bajnoki érem
Az idén 40 esztendős Castrum SC Kapuvár versenyzői összesen 49-szer állhattak Európa - és Világbajnokságok dobogóin. Októberben Japánban, a 13. Shinkyokushin Világbajnokságon sajnos Berta lendületét megtörte a japán bíró által támogatott japán ellenfél. Ám ez csak pillanatnyi kudarc volt, amire tovább lehetett építkezni. A VB felkészülés megvolt, már csak át kellett menteni a formát a WKB Világbajnokságra. Berta céltudatosan küzdött, és könnyezve hallgathatta a magyar himnuszt a dobogó legfelső fokáról, 180 cm magas serlege mellett.

"- Nekem már itt van a karácsony. Berta szófogadóan, és elszántan készült a VB-re. Napi 3-4 edzést végzett, heti 1 napos pihenőkkel. Világbajnoki érmes szeretett volna lenni, és megcsinálta. Az pedig, hogy ez a VB arany pont a Castrum életének 50. nagy érme, az számomra leírhatatlan boldogság. Hálásan köszönjük minden támogatónknak, és vetélytársunknak a segítséget, hogy sikerült Lorcában végighallgatni a magyar himnuszt." - egészítette ki Sensei Pantelics Péter a Spanyolországban történteket.

A magyar lányok a dobogón

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 16:00, kedd | Helyi

Nyári szünidei gyerekétkeztetés Kapuváron

Tájékoztató

2024. Június 25. 13:00, kedd | Helyi

Az elmúlt héten hetvenhárom eseményhez vonultak a megye tűzoltói

A 25. héten történt.

2024. Június 25. 09:00, kedd | Helyi

Iskolák versenye az őszi Kapuvár maratonon

Melyik iskola indítja a legtöbb diákot?

2024. Június 24. 16:00, hétfő | Helyi

A második pályázati körös led izzók átvétele Kapuváron

Meghatalmazott is átveheti.