Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Július 24. 10:05, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

Világsztár kézilabdázó a bősárkányi sportcsarnokban

Világsztár kézilabdázó a bősárkányi sportcsarnokban

Farkas Ági is tart edzést a lányoknak a bősárkányi kézilabda táborban. A részletekről Varga Sándor edző tájékoztatta portálunkat.

Rekkenő hőségben pattognak a kézilabdák a bősárkányi csarnokban, de az utánpótlás lányok minden feladatot boldogan és lelkesen végrehajtanak, amit az edzést vezető egykori világsztártól, Farkas Ágitól kapnak. Ezalatt van ideje Varga Sándornak, a Bősárkányi Sport Egyesület Kézilabda Szakosztály vezetőjének, a csapatok edzőjének arra, hogy válaszoljon a kérdéseinkre.

- Milyen munka vár a hétfőtől szombatig edzőtáborozó lányokra?

- Első alkalommal rendez a Bősárkányi Sport Egyesület Kézilabda Szakosztálya bentlakásos edzőtábort az utánpótlás lányoknak. Egy hétig a résztvevő gyerekek elméleti és gyakorlati foglalkozásokon is részt vesznek. Foglalkozunk az elméleti órákon a játék szabályaival és taktikai kérdésekkel is. A gyakorlati részben erőnléti és taktikai edzések lesznek. Ez utóbbi keretében épp most tart edzést Farkas Ági egykori olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, európa bajnok és világválogatott kézilabdázó. Tart még a héten foglalkozást a lányoknak Vura József volt élvonalbeli edző, aki jelenleg az AUDI-ETO NB I/B-s csapatát viszi, pénteken pedig Pelczéder Orsolya NB I-es játékos.

- Bősárkányi lányok vesznek részt a táborban, mit értsünk azalatt, hogy bentlakásos?

- A tábor célja pontosan az, hogy felkészítse a gyerekeket a sportéletre. Aki aktív sportoló szeretne lenni, annak meg kell tanulnia közösségben élni, alkalmazkodni. Meg kell tanulnia, hogy egy közösségben nem mindig és minden az ő igényei és kedve szerint történik. A bősárkányiak mellett bágyogszováti kézilabdázók is részt vesznek a táborban, így a lányok egész héten együtt lehetnek. A táborozók sátrakban, illetve erre a célra kialakított teremekben alszanak. Az iskola jóvoltából az elhelyezést és a tisztálkodást meg tudjuk oldani, és egész héten rendelkezésünkre áll a csarnok, ez nagy segítség.

- Akkor nem csak a gyakorlati és elméleti foglalkozások, hanem szervezett esti programok is várnak a lányokra?

- Igen, a bősárkányi önkéntes tűzoltók bemutatják a tűzoltóautójukat és a technikai eszközeiket, majd tábortűz és szalonnasütés lesz. A következő estéken lehetőségük lesz kipróbálni a tekét és az íjászatot is. Pénteken a hasonló korcsoportú fertőszentmiklósi csapatok ellen játszanak a lányok, ahol megmutathatják, hogy mit tanultak a héten. Pénteken a búcsúesten disco is lesz. A tábort szombat délelőtt zárjuk.

- Hány korosztályban versenyeznek a bősárkányi kézilabdázó lányok?

A Bősárkányi Sportegyesület keretében működő kézilabda szakosztály megyei másodosztályban játszik, és van U10-es, U12-es és U14-es korosztályos csapatunk. 41 igazolt sportolónk van, ami egy ekkora faluban nagyon szép szám.
Köszönjük a támogatóinknak, hogy egész évben segítenek, és nélkülük ezt a tábort sem szervezhettük volna meg. Elsősorban a szülőknek köszönöm a folyamatos támogatást. Köszönjük a segítséget az általános iskola igazgatójának és vezetőinek, a sportegyesületnek, RBF Nyílászáró Kft-nek, Németh Péter hentesnek, Nagy László vendéglősnek, a Hársfa Cukrászdának, az önkéntes tűzoltó egyesületnek, a helyi önkormányzatnak, a Rábaköz MM Rt bősárkányi Coop üzletének.

- Jó munkát és jó szórakozást kívánunk a tábor valamennyi résztvevőjének.

- Köszönjük.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.