Városlista
2022. május 20, péntek - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Április 20. 14:09, péntek | Belföld
Forrás: STOP / Origo

Vissza a középkorba: jön az internet-adó?

Vissza a középkorba: jön az internet-adó?

A közfelháborodást kiváltó tervezett tranzakciós, vagy elterjedt nevén sárgacsekk-adó is kevés lesz a költségvetésen tátongó lyukak betömködésére.

Az Origo értesülése szerint Matolcsy tárcája most azt javasolja a kormánynak, hogy adóztassa meg a telefonálást és az internetezést.

A hírportál információi szerint a telefon- és internetadó ugyanúgy működne, mint a sárgacsekk-adó: a szolgáltatók számláznák ki és szednék be az adót, de a teher a felhasználókat sújtaná. Vagyis aki sms-ezik, mobiltelefonál vagy vezetékes készülékről hív valakit, internetezik, az fizetne. Az adó mértékét az Origo minisztériumi forrásai nem tudták megmondani, szerintük még nem dőlt el, hogy adatforgalom, vagy a felhasznált percek alapján fizetettik-e meg az új adót.

Origo / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 19. 17:02, csütörtök | Belföld

Fegyveres bűnözőre csapott le a TEK a fővárosban

Éles lőfegyvereket is lefoglaltak az erzsébetvárosi rendőrök egy VII. kerületi lakásban egy fiatalembertől, aki a gyanú szerint fenyegette és bántalmazta prostituáltként dolgozó volt barátnőjét, keresetét pedig elvette.

2022. Május 19. 16:01, csütörtök | Belföld

Hotelszéfet fosztott ki egy karbantartó Budapesten

Kifosztott egy hotelszéfet egy karbantartó Budapesten, a belvárosi szálloda alkalmazottja a gyanú szerint mintegy 11 millió forint értékű pénzt lopott el egy vendégtől

2022. Május 19. 14:59, csütörtök | Belföld

Bakondi: a migráció továbbra is kihívást jelent

A migráció a következő években is biztonsági kihívást fog jelenteni - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtök reggel az M1 csatornán.

2022. Május 19. 12:02, csütörtök | Belföld

Kocsit akart lopni, késelés lett az álvásárlásból

Jármű önkényes elvételének indult, emberölés kísérleteként zárult az a büntetőeljárás, amelyet most fejeztek be a Pest megyei vizsgálók.