Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Március 16. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Visszatér a tél, hideg és hófúvás jöhet

Visszatér a tél, hideg és hófúvás jöhet

Pedig már élveztük volna a tavaszt.

Ma mindenütt beborul az ég, megvastagszik a felhőzet. Egyre többfelé várható eső. A délkeleti szél főként a Dunántúl északi felén élénkül meg, egy-egy erős széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb.

Szombaton borult lesz az ég. Országos, kiadós csapadékra kell számítani. A hajnali óráktól dél, délnyugat felől eső kezdődik, amelyet északon már délelőtt hó válthat fel. Délután főként keleten és délen - a havazásba átmenet előtt - átmenetileg fagyott eső, ónos eső is eshet. Késő estére a délkeleti tájak kivételével az ország nagy részén hótakaró kialakulása várható. Az északkeleti, északi szél folyamatosan erősödik, estére nagy területen viharossá fokozódik, ezért hófúvások kialakulására kell számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul, délen lesz az enyhébb idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 10 fok között várható.

Vasárnap nagy területen elvékonyodik, helyenként fel is szakadozik a felhőzet. Reggelre jelentősen gyengül a csapadékhajlam, napközben szórványosan valószínű kisebb havazás, hózápor. Az északnyugati, északi szelet erős, kezdetben helyenként még viharos lökések kísérik, majd délutánra mérséklődik a légmozgás. A nap első felében hófúvások még kialakulnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -5 fok között várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

A viharos szél miatt több tűzoltói beavatkozásra is szükség volt

Kidőlt fák, leszakadt faágak.