Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Július 03. 07:12, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Visszavont vallomás miatt engedték el a csapi gyilkosság miatt körözött férfit

Visszavont vallomás miatt engedték el a csapi gyilkosság miatt körözött férfit

A gyilkosság gyanúsítottja visszavonta vallomásait és nem vállalta a szembesítést sem, ezért távozhatott a rendőrségről szabadon.

A gyilkosság gyanúsítottja visszavonta vallomásait és nem vállalta a szembesítést sem, ezért távozhatott a rendőrségről szabadon az a 38 éves férfi, akit a rendőrök néhány napja a Csapiban 1996-ban fejbe lőtt, vadkárbecslőként dolgozó férfi ügyében második gyanúsítottként köröztek - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Nothoff Ingrid beszámolt arról, hogy a csaknem húsz év után, június 16-án elfogott 37 éves F. Rajmund a helyszíni kihallgatása során terhelő vallomást tett a 38 éves C. Péterre, a rendőrség ennek alapján adott ki ellene elfogatóparancsot a múlt csütörtökön. A férfi másnap önként jelentkezett a pécsi rendőrkapitányságon, ahol őrizetbe vették, majd Zalaegerszegre vitték.

Még aznap éjjel gyanúsítottként hallgatták ki, és szembesíteni akarták F. Rajmunddal, de a fiatalabb férfi ezt megtagadta. Újbóli kihallgatásán pedig vissza is vonta a C. Péterre tett terhelő vallomásait. A rendőrségről így még aznap éjszaka szabadon távozhatott a korábban keresett férfi.

F. Rajmund a gyanú szerint még középiskolás korában barátkozott össze a vadkárbecslőként és preparátorként dolgozó későbbi áldozattal. A fiú elhatározta, hogy egy társa segítségével megszerzi a férfi vagyontárgyait, ha kell, meg is öli. Ehhez egy éles lőfegyverré átalakított légpuskát is szerzett.

A férfi, ahogy korábban többször, 1996. április 5-én is autójával elvitte magához a fiút, és amikor elaludt, a fiatal beengedte ismeretlen társát a házba. Pakolni kezdték egyebek között a fegyvereket, a műszaki cikkeket, és amikor a férfi felébredt a zajra, a fiú fejbe lőtte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.