Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Június 07. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: Beled Városi Önkormányzat

Vita a művelődési központ hangosítás beszerzéséről

Vita a művelődési központ hangosítás beszerzéséről

Beled Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. május 30-i testületi ülésének rendeletei és határozatai

Első napirendi pontban tárgyalta a képviselő-testület a Beled székhellyel működő Egyesített Szociális Központ 2012. évi szakmai munkájáról készített beszámolót, amely kiemelt figyelemmel kezelte a gyermekvédelem helyzetének alakulását. Az intézményvezető részletes tájékoztatást adott az egyes alapszolgáltatásokról, nevezetesen a családsegítő, a gyermekjóléti szolgálat, a közösségi pszichiátriai ellátás, a házi segítségnyújtás, az étkeztetés, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, és a családi napközi helyzetéről. A szociális központ az elmúlt évben 24 településen végezte magas szakmai színvonalon az előzőekben említett feladatokat, amelynek hű bizonyítéka, hogy az idei évben még 6 település jelezte csatlakozási szándékát a Szociális és Gyermekjóléti Társuláshoz a Csornai Járás területéről. Összességében a képviselő-testület megállapította, hogy az intézmény vezetője és szakdolgozói a szociális és gyermekvédelem területén megyei szinten is példaértékű tevékenységet végeznek.

Második napirendi pont keretében módosította a képviselő-testület 2013. évi költségvetési rendeletét a saját hatáskörben történő költségvetési előirányzatok változása miatt.

Harmadik napirendi pontban a Mosonmagyaróvári Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodását fogadta el a képviselő-testület azzal a feltétellel, hogy a társulásban lévő önkormányzatok szavazati és tulajdoni arányainak meghatározásánál a 2013. január 1-i lakosságszámot kell figyelembe venni. Egyúttal a társulási tanácsba Tompáné Balogh Máriát, Beled város polgármester asszonyát delegálta.

Ugyancsak fő napirendek között foglalkozott a képviselő-testület önkormányzati cég megalapításának előkészítésével. Hosszas vita után úgy foglalt állást, hogy a cég létrehozásáig szükségesnek tartja előzetesen üzleti terv és költségkalkuláció elkészítését annak érdekében, hogy a létrehozandó nonprofit cég stabil működése hosszabb távon biztosított és tervezhető legyen.

Döntést igénylő ügyek között először az elmúlt ülésen tárgyalt, Művelődési Házba tervezett hangosító berendezés vásárlásának körülményeiről hallgatott meg tájékoztatást a testület a polgármester asszonytól. A vizsgálat során kiderült, hogy a pályázaton nyert mikrofonok beszerzése körül felmerült ellentétes vélemények információhiány következtében alakultak ki. Ugyanis az eddig beszerzett hangosító berendezések és mikrofonok a színjátszó szakkör céljainak megfelelnek, ugyanakkor nagyobb rendezvények lebonyolításához ezek kiegészítése (pl. keverőpult vásárlása) mindenképpen indokolt.
Ezt követően a Beledi ÁMK Alapító Okiratát módosította a testület a szakfeladatok bővítése miatt.

Harmadik döntést igénylő ügyként a közterületek fűnyírására beadott pályázatokat értékelte a testület. A benyújtott árajánlatok közül - az önkormányzat tulajdonában lévő közterületek, és a Zsidó temető fűnyírására – a Látványpark 2006 Bt. (9653 Répcelak, Petőfi u. 75.) ajánlatát fogadta el, mint legkedvezőbb ajánlatot. Az ajánlat alapján a fűnyírás – nyesedék gyűjtése nélkül – és szegélynyírás megbízási díja 2,5 Ft + ÁFA/m²/alkalom, a sövénynyírás, és nyesedék gyűjtésének, szállításának megbízási díja 105 Ft + ÁFA/fm/alkalom.

Következő döntést igénylő ügyként igazgatási szünet elrendeléséről döntött a testület a Beledi Közös Önkormányzati Hivatalnál. A határozat szerint 2013. július 1-től 2013. július 14-ig (10 munkanap) igazgatási szünetet rendel el a Közös Önkormányzati Hivatalban. Az igazgatási szünet ideje alatt halaszthatatlan ügyekben – elsősorban anyakönyvi ügyekben – a hivatal ügyeletet tart.

Végül Leader pályázat benyújtásáról döntött a képviselő-testület a kerékpáros pihenőhöz szociális épület és vizesblokk kialakítására. A beruházás várható összköltsége 8.000.000 Ft + ÁFA. Az igényelt támogatás 8.000.000 Ft, az önerő mértékét az ÁFA összege jelenti, amelyet az önkormányzatnak kell vállalni.

Címkék: önkormányzat, beled

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:00, csütörtök | Helyi

Vágányzári menetrend a Szombathely – Csorna vasútvonalon

Vonatpótló buszok közlekednek.

2024. Május 16. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 16. 11:00, csütörtök | Helyi

A hulladékszállítás rendje pünkösd hétfőn

Mikor tegyük ki a kukát?

2024. Május 16. 09:00, csütörtök | Helyi

Rendőrök a mórichidai oviban

Az idegenekkel való találkozás- és ismerkedés szabályairól beszélgettek a gyerekekkel.