Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2011. Szeptember 03. 07:33, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

Vitába szállt a rendőrrel a halálos gázoló

Vitába szállt a rendőrrel a halálos gázoló

Rendőrtanú és vádlott rövid vitája zajlott a Pesti Központi Kerületi Bíróságon egy halálos gázolás ügyében - jelenti a HavariaPress.

Az első fokon eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróságon részben elismerte felelősségét az a 26 éves nő, aki 2009. november 27-én, a késő esti órákban három embert gázolt el a Róbert Károly körút és a Reitter Ferenc utca kereszteződésénél, az 1-es villamos megállójában. Ellene a vád halálos közúti baleset gondatlan okozása, mivel az egyik elgázolt nő - egy négygyermekes anya - a helyszínen életét vesztette. A vád szerint a 80-90 kilométer/órával haladó vádlott figyelmetlenségből nem vette észre, hogy megváltozott a belső sáv vonalvezetése, ráhajtott a sínekre, megcsúszott, majd a villamosmegállóba csapódott, ahol elgázolta a várakozó embereket.

A bíróság előtt ellentmondott a vádlott az egyik tanúnak - aki a Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály nyomozója. A rendőrtanú szerint a vádlott a helyszínen azt mondta neki, hogy a rádióján állított, és amikor felnézett, akkor már megcsúszott az autó; a fiatal nő kifejtette, hogy erre nem emlékszik, de a rádió a kormányról is irányítható, így nem hiszi, hogy azt mondta volna, amit a nyomozó állít. A vádlott a tárgyaláson az egyik sérültnek - aki az elhunyt nő barátnője - azt mondta, semmi más kívánsága nem lenne az életben, csak az, hogy ne történt volna meg ez a baleset.

A per további tanúk meghallgatásával folytatódott, majd november 18-án szakértőket idéz be a bíróság. (jv)

Címkék: bíróság

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 11. 18:05, péntek | Kék hírek

A kocsma tulajdonosára támadt, amiért be akart zárni

2022. November 10. 08:20, csütörtök | Kék hírek

Akkumulátort, katalizátort és közel 1000 liter gázolajat lopott, a rendőrök elfogták

Az eljárás adatai alapján a rendőrök 2022. november 6-án éjszaka a 710-es számú főúton, Papkeszi külterületén állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét.

2022. Október 29. 09:58, szombat | Kék hírek

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől a suzukis, nem lett jó vége!

Bódult állapotban vezetett és még jogosítványa sem volt, a rendőrök elfogták, miután alaposan összetörte az autóját és magát.

2022. Október 22. 13:44, szombat | Kék hírek

Elfogtak egy drogterjesztő taxist Budapesten

A rendőrök kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak egy 43 éves férfit, aki taxijából árulta a tiltott szereket - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton a police.hu oldalon.