Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Június 17. 17:19, vasárnap | Helyi
Forrás: Árpás Önkormányzata

Vízi Fesztivál a Rábán és árpásiak találkozója

Vízi Fesztivál a Rábán és árpásiak találkozója

Árpás község önkormányzatának meghívására 200 meghívott – családtagokkal együtt mintegy 500 fő látogatott haza ezen a napon .

Akivel beszélgettünk mindnyájan nagyon hálásak voltak alehetőségért, hogy ha csak egy napra is, de újra árpásiak lehettek, felkereshették gyermekkori élmények színhelyét, találkozhattak rég nem látott barátokkal , iskolatársakkal.

A találkozó a dombiföldi római katolikus templomban ökomenikus istentisztelettel kezdődött. A misét Gyűrű Ferenc katolikus plébános és Bakay Beatrix evangélikus lelkész celebrálta.
Az elszármazottak és helyi hívők meghatódva hallgatták az egyházi vezetők prédikációját, melyet Szabó András polgármester köszöntője követett.
A vendégek a következőkben a Kultúrházban megrendezett festmény és kézimunka kiállítást tekintették meg. Lappints Pál nyugalmazott iskola igazgató festményein a szülőfalu szép építményeit és a Rába parti táj sok színűségét csodálhattuk meg. Vatai Mária által összeállított fénykép tabló kedves emlék - a gyermekkor eseményeiről – iskolás tablók, elsőáldozási képek.
A sok szép rábaközi kézimunka az árpási lányok – asszonyok ügyes kezét dicsérik .

12 órára a meghívottakat bográcsban készült ételek várták a sportpálya mellett felállított hatalmas rendezvény sátorban, mindenki kedvére válogathatott az ételektől( marha- , sertés- és vadpörkölt, babgulyás stb.). Kerültek az asztalra finomabbnál – finomabb pogácsák, sós és édes sütemények, amelyet a vendéglátók készítettek. Délután még lángost is sütöttek.
A rendezvényhez támogatást nyert az önkormányzat 428 ezr forint összegben a PANNÓNIA Kincse LEADER Egyesület által meghirdetett Kistérségi Hagyományőrző rendezvények pályázaton.
Természetesen az önkormányzat is biztosított forrást erre a célra, és vállalta a szervezéssel kapcsolatos teendőket . Ezen túlmenően helyi és távolabbi vállalkozások , magánszemélyek és társaságok is önzetlen támogatásukkal hozzájárultak a rendezvény költségeihez.
Minden támogatónak ezúton is megköszönjük önzetlenségét.
A délután folyamán …..
A szabadtéri színpadon helyi és kistérségi amatőr művészeti csoportok fellépései szórakoztatták a közönséget (Árpási Derűs alkony nyugdíjas klub , Mórichidai Énekkar , Bodonhelyi show táncosok , Csikvándi „dolgos asszonyok „, Mórichidai Boróka néptánccsoport , Rábaszentmiklósi Marcal néptánc együttes) A rendezvény sztárvendége : Lázin Beatrix és Elek Zsolt a Győri Nemzheti Színház művészei voltak.
Sok felajánlást kapott az önkormányzat tombola nyereményekre, a tombola bevétel felét a temetőben díszkút felállítására, a másik felét pedig a sporteszközökre (gördeszka, görkorcsolya) fordítjuk.
A sportpálya szomszédságában hagyományőrző mesterségeket is kipróbálhattak az érdeklődők – kosárfonás, agyagozás. Helyi termékeket is kóstolhattak – mézet , sajtokat .
A gyermekeket ugráló vár, népi játékok és rodeó bika várta. Lehetőség volt egész nap sétakocsikázásra. Késő délután repülő modellezők is tartottak bemutatót .

A rendezvényt hajnalig tartó szabadtéri bál várta .

Dóka Zoltánnékörjegyző


Címkék: Árpás, fesztivál

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

Nem lehet elégszer mondani, a bank nem intéz ügyet telefonon!

Először szkeptikus volt, végül mégis becsapták!

2024. Május 04. 16:00, szombat | Helyi

Emlékezzünk és emlékeztessünk

Pályázati felhívás a magyarországi holokauszt 80. évfordulójának alkalmából.

2024. Május 04. 13:00, szombat | Helyi

Madárfiókát találtam, mit tegyek?

Útmutató szakértőktől.

2024. Május 04. 09:00, szombat | Helyi

Nyári alkotótábor gyerekeknek Beledben

Érdeklődni jelentkezni a művelődési házban lehet.