Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 04. 15:04, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti

Vizsgálja a rendőrség is a szombathelyi tömeges megbetegedés körülményeit

Vizsgálja a rendőrség is a szombathelyi tömeges megbetegedés körülményeit

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával vizsgálja az elmúlt héten négy szombathelyi iskolában történt tömeges megbetegedés körülményeit

- közölte az MTI érdeklődésére csütörtökön a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferense.

Seffer Lilla őrnagy tájékoztatása szerint a vizsgálatot büntetőeljárás keretében a Szombathelyi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya folytatja.

Stánitz Éva megyei tisztifőorvos szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az elvégzett laboratóriumi vizsgálatok eredményei szerint calici vírus okozta a fertőzést, amelyben 338-an betegedtek meg. A betegség enyhe lefolyású volt, gyomor- és bélrendszeri panaszokkal, hasi görcsökkel, hányással, hasmenéssel, hőemelkedéssel, enyhe lázzal járt. Elmondása szerint két tanuló került kórházba kiszáradás tünetei miatt.

A Vas Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint az eset kapcsán vizsgálatot folytat a NÉBIH Élelmiszer-és Takarmánybiztonsági Igazgatósága is. Mint korábban közölték, mintákat vettek az érintett főzőkonyhán készített ételekből, a felhasznált alapanyagokból, tisztító- és fertőtlenítőszerekből. A konyha működését a vizsgálat idejére felfüggesztették, a diákétkeztetést másik helyről biztosítják. A minták laboratóriumi vizsgálata még tart, az eredményről később tájékoztatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.