Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. November 24. 15:39, kedd | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Vízvezeték és szennyvízvezeték építés Csornán

Vízvezeték és szennyvízvezeték építés Csornán

A Kossuth utcában végeznek felújítást a Pannon-Víz szakemberei.

Csornán a Kossuth utcában jól halad a víziközmű rekonstrukció. A munkát megelőzően lakossági fórumot tartottak, ahol a felújítás részleteiről tájékoztatták az érdeklődőket.

A vízvezeték cserét az Eötvös utcai csomóponttól kezdték déli irányba haladva. Néhány nap múlva a vasút felőli oldalról is nekiláttak a cseréknek, így jelenleg két irányból haladnak. Ha váratlan dolog nem jön közbe, a vízvezeték cserékkel novemberben végeznek. A 100 mm átmérőjű közel negyven éves azbesztcement vezetéket korszerű műanyag (KPE) vezetékre cserélik hegesztett csőkötésekkel. A nagyrészt horganyzott acélcsőből készült vízbekötéseket is folyamatosan cserélik. Minden fogyasztónkat előzetesen kiértesítettek a várható vízelzárásról.
A szennyvízelvezetést is érinti a rekonstrukció. Az utcában eredetileg vákuumos szennyvízelvezető rendszer épült ki, mely meglehetősen sok meghibásodással üzemelt. A vákuum gyűjtőaknák 4-5 db környező ingatlan szennyvizeit gyűjtik össze. Az új elvezető rendszer kiépítése során a vákuumos elvezetést megszüntetik, a jelenlegi vákuum aknákba átemelő szivattyú kerül, mely az újonnan épülő gravitációs csatornába juttatja a szennyvizet.

A rendszerhez egy köztéri nagy teljesítményű szennyvízátemelő is épülni fog, az utca vasúthoz közeli egykori tejcsarnok közelében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.