Városlista
2021. június 13, vasárnap - Antal, Anett

Hírek

2021. Június 09. 15:41, szerda | PR
Forrás: 24/7

Vodka – mutatjuk, mit lehet róla tudni

Vodka – mutatjuk, mit lehet róla tudni

Csak 18 éven felülieknek!

A vodka egy színtelen alkohol. Lehet, hogy kedveled, lehet, hogy a hétvégi bulik alkalmával fogyasztod is, de nem biztos, hogy mindent tudsz róla. A vodka, a voda, azaz a szláv víz szóból származik. Érdekes, hogy nem csak a vodkának, hanem a whisky-nek is van kötődése a vízhez, hiszen az élet vizének is nevezik. Ha szeretnél még több érdekességet megtudni a vodkáról, és elmúltál 18 éves, akkor olvasgass tovább.

  1. Lengyelországban vagy Oroszországban készült először vodka?

Egy kvíz kérdésen lehet, hogy elbuknánk, hiszen azt gondolnánk, hogy a vodka csakis Oroszországban születhetett meg, pedig nem. Az első írásos feljegyzések szerint Lengyelországban már a 8. században, míg Oroszországban csak a 9. században készítették először ezt az alkoholos italt.

  1. Korábban ízesítették is

Amikor a szeszgyártáshoz nem voltak még olyan profi eszközök, mint manapság, bizony előfordult, hogy az egyes szeszes italokat, így a vodkát is fűszernövényekkel tették ízesebbé. Ennek egyetlen magyarázata van: így próbálták elkendőzni az italban található szennyeződéseket.

  1. A legdrágább vodka

A világ legdrágább vodkája 3,75 millió dollárba kerül. A Billionaire Vodka nem csak az összetevői, hanem a palackok címkéje miatt is kerül ilyen sokba, amelyet tömör arany és gyémántok díszítenek. A Billionaire Vodka páratlan luxust és felülmúlhatatlan minőséget kínál. A szeszes ital tartalom egyik legcsodálatosabb eleme a készítés során, amikor a folyadékot gyémántokra öntik.

  1. Ma már többféle ízben is kapható

Bizonyára hallottál már ízesített vodkáról és talán kóstoltad is. Az áfonyás vodka senkiben sem kelt csodálatot és kétségeket sem ébreszt, hiszen a gyümölcsök és a szeszes italok keveréke nem számít szokatlan kombinációnak, de a bacon-ös vodka lehet, hogy sokaknál kiveri azt a bizonyos biztosítékot. Habár, ha a bacont és a vodkát is kedveled, nagy problémád nem lehet ezzel a párosítással.

  1. Kevesebb „méreganyag” van benne

Tudtad, hogy a sötétebb alkoholos italokban több az úgynevezett méreganyag, és emiatt sokkal hatékonyabban okoznak másnaposságot is? A vodka és a más színtelen italok kevésbé okolhatók a macskajaj miatt, így egy-egy bulin, talán érdemesebb ezeket az italok, köztük a vodkát választani.

  1. Miből készülhet?

A vodka alapanyagai között van a burgonya, az árpa, a rozs, a tejsavó és a szőlő is. Ezek pedig eltérő ízvilágot kölcsönöznek ennek a szeszes italnak.

  1. A nagy vodkafogyasztók

A mai napig Oroszország a világ legnagyobb vodkafogyasztója. 1911-ben a vodka, az összes elfogyasztott alkoholos ital 89 százalékát tette ki. A 2016-os adatokhoz viszonyítva a vodkafogyasztás csökkent, mégpedig 71 százalékra.

Címkék: vodka

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 28. 15:00, péntek | PR

Sokszor rosszabb a levegő beltéren, mint az utcán

Akár 10-szer is nagyobb lehet a szennyezettség a házakban, mint kint Sokakat meglephet az a tény, hogy egy átlagos forgalmú városi utca levegője adott esetben tisztább lehet, mint egy nappalié. A legfrissebb tanulmányok szerint az ártalmas

2021. Május 21. 10:33, péntek | PR

Nem engednek a minőségből a Jánosik és Társai Kft.-nél.

Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva világították át a Jánosik és Társai Kft.-t a külső auditorok. Az internetes technika segítségével, a szigorból semmit nem engedve, minősítették a céget.

2021. Május 17. 10:29, hétfő | PR

Hogyan szabadulj meg a „tilt” érzéstől egy pókerjátszmában?

Mi az a „tilt”?

2021. Május 02. 19:18, vasárnap | PR

A játékipar térhódítása Magyarországon

Egyértelműen megfigyelhető, hogy a videojátékok népszerűsége töretlenül felfelé ível az elmúlt néhány évben.