Városlista
2021. október 24, vasárnap - Salamon

Hírek

2021. Június 09. 15:41, szerda | PR
Forrás: 24/7

Vodka – mutatjuk, mit lehet róla tudni

Vodka – mutatjuk, mit lehet róla tudni

Csak 18 éven felülieknek!

A vodka egy színtelen alkohol. Lehet, hogy kedveled, lehet, hogy a hétvégi bulik alkalmával fogyasztod is, de nem biztos, hogy mindent tudsz róla. A vodka, a voda, azaz a szláv víz szóból származik. Érdekes, hogy nem csak a vodkának, hanem a whisky-nek is van kötődése a vízhez, hiszen az élet vizének is nevezik. Ha szeretnél még több érdekességet megtudni a vodkáról, és elmúltál 18 éves, akkor olvasgass tovább.

  1. Lengyelországban vagy Oroszországban készült először vodka?

Egy kvíz kérdésen lehet, hogy elbuknánk, hiszen azt gondolnánk, hogy a vodka csakis Oroszországban születhetett meg, pedig nem. Az első írásos feljegyzések szerint Lengyelországban már a 8. században, míg Oroszországban csak a 9. században készítették először ezt az alkoholos italt.

  1. Korábban ízesítették is

Amikor a szeszgyártáshoz nem voltak még olyan profi eszközök, mint manapság, bizony előfordult, hogy az egyes szeszes italokat, így a vodkát is fűszernövényekkel tették ízesebbé. Ennek egyetlen magyarázata van: így próbálták elkendőzni az italban található szennyeződéseket.

  1. A legdrágább vodka

A világ legdrágább vodkája 3,75 millió dollárba kerül. A Billionaire Vodka nem csak az összetevői, hanem a palackok címkéje miatt is kerül ilyen sokba, amelyet tömör arany és gyémántok díszítenek. A Billionaire Vodka páratlan luxust és felülmúlhatatlan minőséget kínál. A szeszes ital tartalom egyik legcsodálatosabb eleme a készítés során, amikor a folyadékot gyémántokra öntik.

  1. Ma már többféle ízben is kapható

Bizonyára hallottál már ízesített vodkáról és talán kóstoltad is. Az áfonyás vodka senkiben sem kelt csodálatot és kétségeket sem ébreszt, hiszen a gyümölcsök és a szeszes italok keveréke nem számít szokatlan kombinációnak, de a bacon-ös vodka lehet, hogy sokaknál kiveri azt a bizonyos biztosítékot. Habár, ha a bacont és a vodkát is kedveled, nagy problémád nem lehet ezzel a párosítással.

  1. Kevesebb „méreganyag” van benne

Tudtad, hogy a sötétebb alkoholos italokban több az úgynevezett méreganyag, és emiatt sokkal hatékonyabban okoznak másnaposságot is? A vodka és a más színtelen italok kevésbé okolhatók a macskajaj miatt, így egy-egy bulin, talán érdemesebb ezeket az italok, köztük a vodkát választani.

  1. Miből készülhet?

A vodka alapanyagai között van a burgonya, az árpa, a rozs, a tejsavó és a szőlő is. Ezek pedig eltérő ízvilágot kölcsönöznek ennek a szeszes italnak.

  1. A nagy vodkafogyasztók

A mai napig Oroszország a világ legnagyobb vodkafogyasztója. 1911-ben a vodka, az összes elfogyasztott alkoholos ital 89 százalékát tette ki. A 2016-os adatokhoz viszonyítva a vodkafogyasztás csökkent, mégpedig 71 százalékra.

Címkék: vodka

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 22. 09:17, péntek | PR

Fogadjunk, de miben?

Amióta világ a világ az emberek szeretik kockáztatni Fortuna kegyeit, meg persze keresni is őket. A történelem alakulása során hamar felbukkantak azok a versenyszámok, ahol a licitálásé volt a főszerep.

2021. Október 18. 14:11, hétfő | PR

A férfi softshell kabát nélkülözhetetlen a gardróbból, de nemcsak a szükség miatt!

Ősszel és télen elengedhetetlenek azok a ruhadarabok, amik nemcsak kényelmesek, hanem kellő védelmet biztosítanak a zord környezeti hatásokkal szemben.

2021. Október 15. 13:21, péntek | PR

Ismét MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Ötödször nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa.

2021. Október 12. 12:47, kedd | PR

Klímaszerelés: árak és egyéb hasznos tudnivalók

Nyáron hűt,télen fűt.