Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Június 09. 15:41, szerda | PR
Forrás: 24/7

Vodka – mutatjuk, mit lehet róla tudni

Vodka – mutatjuk, mit lehet róla tudni

Csak 18 éven felülieknek!

A vodka egy színtelen alkohol. Lehet, hogy kedveled, lehet, hogy a hétvégi bulik alkalmával fogyasztod is, de nem biztos, hogy mindent tudsz róla. A vodka, a voda, azaz a szláv víz szóból származik. Érdekes, hogy nem csak a vodkának, hanem a whisky-nek is van kötődése a vízhez, hiszen az élet vizének is nevezik. Ha szeretnél még több érdekességet megtudni a vodkáról, és elmúltál 18 éves, akkor olvasgass tovább.

  1. Lengyelországban vagy Oroszországban készült először vodka?

Egy kvíz kérdésen lehet, hogy elbuknánk, hiszen azt gondolnánk, hogy a vodka csakis Oroszországban születhetett meg, pedig nem. Az első írásos feljegyzések szerint Lengyelországban már a 8. században, míg Oroszországban csak a 9. században készítették először ezt az alkoholos italt.

  1. Korábban ízesítették is

Amikor a szeszgyártáshoz nem voltak még olyan profi eszközök, mint manapság, bizony előfordult, hogy az egyes szeszes italokat, így a vodkát is fűszernövényekkel tették ízesebbé. Ennek egyetlen magyarázata van: így próbálták elkendőzni az italban található szennyeződéseket.

  1. A legdrágább vodka

A világ legdrágább vodkája 3,75 millió dollárba kerül. A Billionaire Vodka nem csak az összetevői, hanem a palackok címkéje miatt is kerül ilyen sokba, amelyet tömör arany és gyémántok díszítenek. A Billionaire Vodka páratlan luxust és felülmúlhatatlan minőséget kínál. A szeszes ital tartalom egyik legcsodálatosabb eleme a készítés során, amikor a folyadékot gyémántokra öntik.

  1. Ma már többféle ízben is kapható

Bizonyára hallottál már ízesített vodkáról és talán kóstoltad is. Az áfonyás vodka senkiben sem kelt csodálatot és kétségeket sem ébreszt, hiszen a gyümölcsök és a szeszes italok keveréke nem számít szokatlan kombinációnak, de a bacon-ös vodka lehet, hogy sokaknál kiveri azt a bizonyos biztosítékot. Habár, ha a bacont és a vodkát is kedveled, nagy problémád nem lehet ezzel a párosítással.

  1. Kevesebb „méreganyag” van benne

Tudtad, hogy a sötétebb alkoholos italokban több az úgynevezett méreganyag, és emiatt sokkal hatékonyabban okoznak másnaposságot is? A vodka és a más színtelen italok kevésbé okolhatók a macskajaj miatt, így egy-egy bulin, talán érdemesebb ezeket az italok, köztük a vodkát választani.

  1. Miből készülhet?

A vodka alapanyagai között van a burgonya, az árpa, a rozs, a tejsavó és a szőlő is. Ezek pedig eltérő ízvilágot kölcsönöznek ennek a szeszes italnak.

  1. A nagy vodkafogyasztók

A mai napig Oroszország a világ legnagyobb vodkafogyasztója. 1911-ben a vodka, az összes elfogyasztott alkoholos ital 89 százalékát tette ki. A 2016-os adatokhoz viszonyítva a vodkafogyasztás csökkent, mégpedig 71 százalékra.

Címkék: vodka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák