Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Május 16. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: MSZP Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezete

Vonat-pótjegy - Orbán új adója

Vonat-pótjegy - Orbán új adója

Az MSZP Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szövetsége közleményt adott ki a vasúti pótjegyek bevezetéséről.

Miközben a Fidesz a „megfelelő számú ajánlószelvényt leadó” barátoknak, rokonoknak - így például a soproni Simon - Molnár családnak, a csornai Gulyás családnak és a kapuvári Kóczán családnak - havi több millió forintos megélhetési lehetőséget ad a trafikmutyival, aközben újabb és újabb intézkedésekkel sújtja a megyei diákokat, nyugdíjasokat és munkavállalókat.

A tegnapi naptól minden egyes eddig kedvezményre jogosult személy köteles pótdíjat fizetni a gyors- és sebesvonatokon. Így azok a 65 év fölöttiek is, akik eddig ingyenesen utazhattak, és azok a fogyatékkal élők is, akik kedvezménnyel rendelkeznek. Ahogy azok a gyermekek is, akik még nincsenek hat évesek. Hiába az elmúlt napokban elhangzó szép szavak, mától évente 18 ezer forint újabb terhet jelent a 65 év feletti nyugdíjasoknak és a 6 év alatti gyermekeknek az eddig számukra ingyenes rendszer.

A Fidesz nem törődik azokkal a munkavállalókkal és diákokkal sem, akik a Győr-Komárom, a Győr-Sopron, illetve a Győr-Budapest vonalon közlekednek. Miközben június 1-től megszűnik a Győr-Budapest buszjárat, a mai naptól a Győr-Budapest vonal 80 százalékán kell valamilyen pótdíjat fizetni. A soproni és komáromi szakaszoknak pedig több mint felén. Így azokon, a legtöbb esetben a munkába és iskolába járást szolgáló vonatokon is, amelyek ugyan gyorsvonatok, de a gyakorlatban személyvonatként közlekednek az említett települések között.

A Fidesz az új pótdíjjal nem tesz mást, mint megadóztatja a nyugdíjasokat, a gyermekeket, a diákokat és a munkavállalókat. Ez a burkolt áremelés nem több mint szimpla pénzbehajtás, amely nem jár többletszolgáltatással, így ülőhely biztosítással sem. Jó példája ez az orbáni politikának, hiszen ezzel a döntésével vissza is veszi a kormány a rezsicsökkentés árát, amihez a megyei fideszes országgyűlési képviselők csendben asszisztálnak.

Rendkívül felháborító és hazug Orbán Viktor politikája. A családok, a nyugdíjasok és a diákok terheinek csökkentése érdekében felszólítjuk a Fidesz megyei képviselőit: gondoskodjanak arról, hogy a vasúti közlekedés igénybevételéért többletszolgáltatással nem ellentételezett díjakat az utasokra, különösen a 65 életévüket betöltöttekre, a gyermekekre és a diákokra ne lehessen kivetni!


Címkék: mszp, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.