Városlista
2021. november 30, kedd - András, Andor

Hírek

2015. Szeptember 06. 07:32, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Vonattal folytatják útjukat a Bécs felé gyalogló migránsok

Vonattal folytatják útjukat a Bécs felé gyalogló migránsok

A szombat esti órákban a vasútállomások felé vette az irányt szinte valamennyi, korábban Bécs felé gyalog útnak induló migráns - derült ki az M1 aktuális csatorna több helyszíni riportjából.

A csatorna tájékoztatása szerint a Keleti pályaudvarról szombat délben gyalog útnak indulók a biatorbágyi vasútállomáson fejezték be a menetelést, ahol este 8 óráig az összesen több mint ezer migráns fele már felszállt egy nyugatra tartó szerelvényre. Az állomáson maradók többsége egy fél órával későbbi vonattal folytatta útját, az ottmaradó néhány migránst pedig várhatóan a következő két szerelvény szállítja majd el.

Az M1 helyszíni tudósítója korábban arról számolt be, hogy az állomáson maradt menekültek feszült hangulatban várták a határ irányába tartó vonatokat. A peronon tartózkodókat rendőrsorfal védték a más irányba tartó szerelvényektől.

A Keleti pályaudvarról később elindult néhány száz, majd később szintén mintegy ezer fősre bővült csoport a Déli pályaudvar felé vette az irányt, ahol szintén vonatra szálltak. Az M1 tudósítójának legfrissebb tájékoztatása szerint este fél kilenckor az utolsó oda érkezett ember is felszállt egy Győr irányába tartó szerelvényre, amelyre Kelenföldön várhatóan további kétszáz migráns érkezik. Közlése alapján a MÁV három pluszvagont kapcsolt a vonathoz, amelynek utasai győri átszállással érhetik el a hegyeshalmi határátkelőt.

A reggel Bicskét elhagyó migránsok Tatabányán kapaszkodtak fel egy Hegyeshalom felé tartó szerelvényre.

A vámosszabadi befogadó állomásról ugyancsak reggel induló migránsok Károlyházán várnak a Hegyeshalom irányába haladó vonatokra.

Hajnal óta a debreceni nyílt befogadó tábort is tömegesen hagyják el a bevándorlók, akik egész nap, több vonattal indultak Budapestre.

Címkék: bevándorló, migráns

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 30. 18:12, kedd | Belföld

Továbbra is magas a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Továbbra is magas a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden internetes oldalán.

2021. November 30. 15:01, kedd | Belföld

Házaló csalók élnek vissza a Jónak lenni jó! nevével

Ismeretlenek a közmédia adománygyűjtő műsorára hivatkozva lakásokba csöngetnek be és kérnek támogatást a Regőczi Alapítvány számára

2021. November 30. 13:16, kedd | Belföld

Véradásra és plazmaadásra kér a vérellátó szolgálat

Ismét donorok jelentkezését várja az Országos Vérellátó Szolgálat, a koronavírus-fertőzöttek gyógyulási esélyeinek növelése érdekében újra vérplazmára van szükség a fertőzésből már felgyógyult betegektől,

2021. November 30. 13:01, kedd | Belföld

Müller Cecília: nagyon sikeres volt az oltási akcióhét

Nagyon sikeres volt az oltási akcióhét Magyarországon, ezért az a döntés született, hogy egy héttel meghosszabbítják - mondta az országos tisztifőorvos a kormány közösségi oldalára hétfőn feltöltött videójában.