Városlista
2024. október 4, péntek - Ferenc

Hírek

2011. November 22. 07:25, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Vörösiszap: tizennégyen a vádlottak padján?

Vörösiszap: tizennégyen a vádlottak padján?

A Népszava úgy tudja, lezárult a nyomozás a vörösiszap-ömlés ügyében, és a rendőrség várhatóan tizennégy gyanúsított ellen él vádemelési javaslattal.

A lap a károsultak egyik jogi képviselője, Magyar Gábor tájékoztatása alapján kedden azt írta, a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) szerdán kezdődik meg az iratismertetés. A Népszava szerint a 14 gyanúsított mindegyike a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. jelenlegi és egykori munkavállalója, és mindannyian szabadlábon védekezhetnek. Legtöbbjüket halált előidéző gondatlan közveszély-okozással gyanúsítják, illetve gondatlanságból elkövetett természetkárosítással és hulladékgazdálkodás rendje veszélyes hulladékra elkövetett megsértésével, valamint különösen nagy vagyoni hátrányt okozó közveszély-okozással.

A lap emlékeztet, hogy Ruttner György ügyvéd, a Mal Zrt. jogi képviselője korábban elmondta: a környezetvédelmi hatóság a cégre 135 milliárd forintot meghaladó bírságot szabott ki.

A Mal Zrt. ellen több tucat károsult család is pert indított, s a Fővárosi Bíróság (FB) tavaly egy devecseri felperesnek ideiglenes intézkedésként első fokon 10 millió forint kártérítést megítélt, ám a cég fellebbezett a döntés ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni