Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Augusztus 14. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

XIV. Nemzetközi Díszmadár Kiállítás Csornán

XIV. Nemzetközi Díszmadár Kiállítás Csornán

Csivitelő seregszemle a Széchenyi István Általános Iskola tornatermében.

Tizennegyedik alkalommal szervezi meg a Díszmadár Tenyésztők Csornai Egyesülete a Nemzetközi Díszmadár Kiállítást. A rendezvény már nagyon régen kinőtte a kezdeti helyszínt, az Ifjúsági Házat. Évek óta a Széchenyi iskola tornatermében találkoznak Magyarország és a szomszédos országok díszmadár tenyésztői. Most hétvégén, szombat vasárnap nézhetik meg az érdeklődők a kiállítást

- Aki nem volt még a csornai díszmadár kiállításon, az nem volt még igazi díszmadár kiállításon. Ezt nem mi mondtuk, rólunk mondták hozzáértők.- mondta Samu János, a házigazda egyesület elnöke. Az idén rekord nevezésre számítunk az előzetes jelentkezések alpján. A sikeres tenyésztőknek egyre fontosabb, hogy megjelenjenek a csornai kiállításon. Most már az ország távoli sarkaiból is jelentkeznek. Az elmúlt években Magyarország legnagyobb díszmadár kiállításává nőttük ki magunkat. Ez azonban nagy felelősséggel, sok munkával jár. Már napokkal a megnyitó előtt elkezdünk dolgozni, hogy a kiállítás két napján minden abszolút rendben legyen, elégedettek legyenek a kiállítók és a látogatók is. Olyan jó a hírünk, hogy Ausztriából két nagyon neves világbajnok tenyésztő is érkezik Csornára, egyikük már tizenkilencszer szerzett világbajnoki címet madaraival.

- Érdemes megnézni a kiállítást, mi akkor érezzük jól magunkat, ha sok látogató jön. Már tavaly is remekül kiegészítette egymást a szombati megyei vadásznap és a kiállításunk, az idén is sok érdeklődőre számítunk.- zárta Samu János.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!