Városlista
2021. október 24, vasárnap - Salamon

Hírek

2012. Augusztus 31. 15:00, péntek | PR
Forrás: Kapuvár Lumnitzer Sándor Kórház-Rendelőintézet

XXI. századi körülmények és XXI. századi ellátás

XXI. századi körülmények és XXI. századi ellátás

Nappali kórházi ellátás és felújított rendelőintézet várja a betegeket.

Tisztelt Olvasók!

Örömmel számolhatok be arról, hogy a kapuvári Lumniczer Sándor kórház „újkori” történelmének 5. évében egy olyan intézmény várja a rehabilitációra szoruló betegeket, amely méltó a 21. századhoz:
- a modern épületegyüttes nagy értékű eszközparkja teljesen kicserélődött, informatikai rendszerünk a kornak megfelelő,
- tapasztalt szakembergárda várja a gyógyulni érkező betegeket.

Hosszú, nehéz út vezetett idáig, sok-sok munka, szakembereink, dolgozóink áldozatos tevékenysége áll mindezek mögött. S természetesen a lakosság türelme, akik nehéz körülmények között is itt akartak gyógyulni.

Közel 2 milliárd Ft-ot fordítottunk a kórház átépítésére az elmúlt időszakban. Ebből 1,6 milliárd Ft az önkormányzat által megpályázott Uniós támogatás és önrész révén lehetőséget adott egy új 3 szintes épület felhúzására 1000 m2 hasznos területtel. A földszinten helyezkedik el a már határainkon túl is ismert szénsavas ködfürdő kezelő helysége és egy hatalmas tornaterem. Az emeleteken kétágyas légkondicionált, saját fürdőszobás betegszobák találhatók. Innen nyílik a megújított, megnövelt fiziko-terápiás részleg, így gyakorlatilag egy tömbben minden adott az érbetegek gyógyítására.

Szintén önkormányzati és Uniós forrásból átépítettük, racionalizáltuk a járóbeteg szakrendelők épületét. Az idei nyár folyamán mindenki észlelhette a légkondicionált szakrendelők áldásos hatását. 5 db lift beépítésével, s egyéb építési technológiai eljárásokkal teljes akadálymentességet biztosítottunk. Mindezek mellett a gyógyításhoz szükséges eszközökről is gondoskodtunk. A teljesség igénye nélkül:
- új ultrahang készülék került a röntgen osztályra, Kardiológiára, Nőgyógyászatra,
- a Gasztroenterológia, Fül-orr-gégészet, Szemészet, Bőrgyógyászat, Neurológia, Labor, Belgyó-gyászat, Angiológia, Sebészet, Mozgásszervi – gyakorlatilag az összes - szakrendelés műszerezettségét újra cseréltük, kibővítettük.
- a röntgenosztály és tüdőgondozó röntgen készülékeit digitalizáltuk, így nem kézi filmeken, hanem számítógépen történhet lényegesen nagyobb felbontásban az esetek pontos diagnosztizálása.
- az egynapos sebészeti műtők új műszereket, új altatógépet, új műtőasztalt kaptak, így még fokozottabb biztonsággal operálhatóak a nőgyógyászati, sebészeti, traumatológiai, urológiai, szemészeti, ortopédiai, gasztroenterológiai betegeink.

Az igénybevétel oly mértékben emelkedett, hogy várólista felállítására kényszerültünk, de két-három hét alatt így is megoldhatóak a beavatkozások. Szívesen jönnek ide operálni más, nagyobb kórházak orvosai is, hiszen itt most minden megtalálható, ami a műtétek és a betegek biztonságához szükséges. Szakrendeléseink készséggel adnak felvilágosítást.

Új szolgáltatásként 2011 novemberétől vezettük be az ún. nappali kórházi ellátást. Röviden: a nappali kórház olyan napközbeni kezelést nyújtó osztályon történő ellátás, ahol a beteg csak napközben tartózkodik (nem tölti benn az éjszakát).
A technológiai fejlődés, az életkörülmények megváltoztatásával ma már egyre többen gondolják azt, hogy a napközben megkapott kezeléseket követően miért kell ott aludni, ha egyébként az állapotom, a lakáskörülményem megfelelő?
Ennek a modellnek a terjedését szeretnénk mi is elősegíteni. A szakmai minimumfeltételek, a szakmai garanciák ugyanúgy megvannak, csupán azt jelenti, hogy feleslegessé válik a beteg számára is inkább terhelő, mint a gyógyulását segítő hotelszolgáltatás.
Az eltelt időszakban egyre nagyobb a népszerűsége, már napi 25-35 beteg veszi igénybe infúziós kúra céljából ezt a szolgáltatásunkat. Elsősorban belgyógyászati, neurológiai, angiológiai betegek, a szakrendelők beutalásával kerülhetnek ide. A háziorvosok is egyre inkább ajánlják ezt a fajta kezelést. Az egyéb osztályainkhoz hasonlóan itt is összkomfortos infrastruktúrával, képzett szak-emberekkel várjuk betegeinket.
dr. Benedek Zoltán
főigazgató

Címkék: kórház, kapuvár

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 22. 09:17, péntek | PR

Fogadjunk, de miben?

Amióta világ a világ az emberek szeretik kockáztatni Fortuna kegyeit, meg persze keresni is őket. A történelem alakulása során hamar felbukkantak azok a versenyszámok, ahol a licitálásé volt a főszerep.

2021. Október 18. 14:11, hétfő | PR

A férfi softshell kabát nélkülözhetetlen a gardróbból, de nemcsak a szükség miatt!

Ősszel és télen elengedhetetlenek azok a ruhadarabok, amik nemcsak kényelmesek, hanem kellő védelmet biztosítanak a zord környezeti hatásokkal szemben.

2021. Október 15. 13:21, péntek | PR

Ismét MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Ötödször nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa.

2021. Október 12. 12:47, kedd | PR

Klímaszerelés: árak és egyéb hasznos tudnivalók

Nyáron hűt,télen fűt.