Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Február 15. 15:05, szerda | Sport
Forrás: 24/7

Zidane visszatérhet edzőként a Real Madridhoz, de ennek feltétele van

Zidane visszatérhet edzőként a Real Madridhoz, de ennek feltétele van

Bennfentesek arról számoltak be, hogy a Real Madrid vezetése elkezdett válogatni az edzői szék betöltésére alkalmas jelöltek között.

Az egyikük Zinedine Zidane. A Real Madrid már két meccset elveszített egy hónap alatt, ugyanakkor ha nyer, akkor jó fölénnyel. Kényelmesen megtekintheti a mérkőzések menetrendjét vagy tehet kedvenc csapatára a GGBET oldalon.

Carlo Ancelotti jelenlegi edző írányítása alatt a csapat válságban van. A legutóbbi mallorcai vereség (1:0) után a Real nincs túl jó hangulatban.

Zinedine Zidane francia edző harmadszor is hajlandó beleegyezni, hogy a „királyi klub” edzője legyen, ha a vezetőség megszerzi Rayan Cherkit. A 19 éves csatár most az FC Lyonban játszik.

A fiatal csatár a jelenlegi szezon összes tornáján 22 mérkőzést játszott a Lyon színeiben. Ezeken a meccseken Rayan Cherki három gólt szerzett és három gólpasszt adott. Zidane csodálja Cherki munkáját és teljesítményét, ezért szabott ilyen feltételt a madridi klubnak.

Emlékezzünk vissza, hogy Zinedine már volt a Real Madrid edzője. 2013-2014-ben segédedző volt. 2016-2018-ban és 2019-2021-ben a „fehérek” vezetőedzője volt. Zinedine Zidane éppen a Juventusnak és a Real Madridnak köszönhetően vált világhírűvé. Ezen klubok keretében nyerte meg 12 trófeáját.

Érdemes megjegyezni, hogy a 2016/2017-es szezonban Zidane edzősködése alatt a „Királyi klub” megnyerte a Spanyol Kupát, megnyerte az UEFA Szuperkupát és a klubvilágbajnokság győztese lett. A 2017/2018-as szezonban a "fehérek" megnyerték a spanyol szuperkupát, megnyerték a klubvilágbajnokságot, a Bajnokok Ligája és az UEFA Szuperkupa győztesei lettek. A 2019/2020-as szezonban a Spanyol Szuperkupa is a trófeák között volt. A 2020/2021-es szezonban pedig nem születtek különösebb eredmények. Az Eurokupában bejutottak az elődöntőbe, a La Ligában pedig a 2. helyet szerezték meg.

Tekintettel arra, hogy a Real Madrid jelenlegi edzője, Carlo Ancelotti már 2013 és 2015 között is volt a klub trénere és Zidane váltotta fel, úgy tűnik, van némi minta ezekben a változásokban.

Lehetséges, hogy nem csak a csapat úgynevezett „válsága” a fő oka az edzőváltásnak. Hiszen a brazil válogatott aktívan keres edzőt. És az egyik fő jelölt pedig éppen Carlo Ancelotti.

Ha újraindul az együttműködés a spanyol klub és a francia edző között, érdekes lesz látni az eredményeket. Hiszen ebben az együttműködésben a múltban egyaránt voltak diadalmenetek és drámai bukások is.

Címkék: edző, foci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

2024. Április 26. 06:41, péntek | Sport

Nem várt izgalmakat hozott a Mezőörs és az Unione csatája az Amatőr Kupa döntőjében

Az Unione FC nyerte csütörtökön a labdarúgó Amatőr Kupát.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.