Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Június 05. 18:08, péntek | Bulvár
Forrás: Fehér Krisztina, az MTI tudósítója jelenti:

Zombik szállják meg a spanyol kisvárosokat

Zombik szállják meg a spanyol kisvárosokat

Zombik szállnak meg egy éjszakára egy kisvárost, hogy minél több embert tegyenek élőhalottá - ez a lényege annak a Survival Zombie nevű játéknak, amelyet évente több spanyol településen is megrendeznek ezrek részvételével.

A szervezők már most gőzerővel készülnek a következő, június végi játékra, amely a Spanyolország középső részén található Olias del Rey utcáin zajlik majd.

A játék internetes oldalán közzétett tájékoztató szerint csak erre az egy eseményre 3 ezer embert várnak. Lehet jelentkezni zombinak és túlélőnek is, az utóbbi a drágább: 60 euróba kerül (18 ezer forint) a jegy. Aki élőhalottként akar játszani, annak 20 eurót (6 ezer forint) kell fizetnie.

A játék úgy zajlik, hogy a rémisztőre maszkírozott zombik este 11 órakor elkezdik üldözni a többieket a városka utcáin, és akit elkapnak, az maga is zombivá válik; a szervezők őt is kifestik és csatlakozik az üldözőkhöz. A településről csak egyetlen útvonalon lehet kimenekülni, amelyet nyomok segítenek megtalálni, ezeket kell észrevennie annak, aki túlélőként akarja befejezni a játékot, erre 8-9 órája van.

Spanyolországban a The Walking Dead című sorozat hatására az elmúlt években nagyon népszerűvé váltak az ilyen rendezvények. Áprilisban Pilar de la Horadada, májusban La Manga del Mar Menor fogadta be a zombikat, júliusban pedig Sestaóban lesz zombis szerepjáték. Ezen kívül a dél-európai országban minden évben több zombifelvonulást is tartanak, ahol előhalottnak maszkírozva ijesztgetnek a résztvevők.

Címkék: spanyol, zombi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.