Városlista
2022. október 6, csütörtök - Renáta

Képek | Sport

"Öreg-öregfiúk" találkozó Vágon

2017-07-02 10:13:50

„Öreg-öregfiúk” találkozó Vágon

Sorra érkeztek a vági sporttelepre a szanyi, szili, rábaszentandrási kisbuszok és személykocsik, melyek a találkozó résztvevőit szállították, immár a hetedik találkozóra.
Baráti üdvözlések és ölelések tömkelege után rövid beszélgetések, majd a mérkőzésre történő felkészülés következett. A Vág-Szany, illetve Szil-Rábaszentandrás labdarúgói alkottak egy-egy csapatot. A mérkőzésen még a hetven feletti labdarúgók is régi önmagukat próbálták adni, míg erővel bírták. Az eredmény sok-kevés lett az egyik csapat javára, de az eredményt pillanatok alatt mindenki elfejeltette, hiszen a mérkőzés is a sportbarátságról szólt. Vág közössége kiváló vendéglátónak bizonyult. A résztvevők a szomjukat sokféle itallal, éhségüket pedig kitűnő vadpörkölttel olthatták el. Az ízletes vacsora után a négy csapat képviselői kértek szót. Megköszönték a megjelenést, a vendéglátást és szóba került a jövő évi folyatás is. Rábaszentandrás képviselője kedves szavakkal invitálta a közösséget a jövő évben náluk tartandó rendezvényre.
A jelenlévők egyöntetű véleménye az volt, hogy ezt a Rábaközben sokak által elismert kezdeményezést tovább kell folytatni, hogy rövidesen elérhessük a tíz éves jubileumunkat is. Ezt igazolja a rendezvényen jelen lévők egyre növekvő létszáma is. A láng tovább lobog és a mottónk tovább él: „Egy életen át sportbarátok a szanyi, szili, vági és rábaszentandrási „öreg-öregfiúk!”
A találkozó éjszakába nyúlóan ritkán látott mulatással ért véget.

Tudósított: Tóth Imre