Városlista
2021. június 18, péntek - Levente

Képek | Közélet

Szentmise Szanyban a betegek világnapján

2019-02-13 10:26:27

II. János Pál kezdeményezésére 1993-tól február 11-e a betegek világnapja. 1858-ban ezen a napon jelent meg a Szűzanya Soubirous Bernadett 14 éves francia lánynak Lourdes-ban, majd február 15-én a sziklabarlangban csodatevő forrás fakadt. E helyen 1864-ben templomot építettek, amelynek IX. Pius pápa bazilika címet és előjogokat adományozott. Lourdes-ban a zarándokok száma évente több mint félmillió és a természetes módon meg nem magyarázható gyógyulások száma is több ezerre tehető. A világnap célja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését.”

Egyre több templomban, így Szanyban is február 11-i szentmisén szolgáltatták ki a szentséget azoknak, akik azt előzetesen kérték.

Szentmise Szanyban a betegek világnapján
Szentmise Szanyban a betegek világnapján Szentmise Szanyban a betegek világnapján Szentmise Szanyban a betegek világnapján Szentmise Szanyban a betegek világnapján Szentmise Szanyban a betegek világnapján Szentmise Szanyban a betegek világnapján Szentmise Szanyban a betegek világnapján Szentmise Szanyban a betegek világnapján Szentmise Szanyban a betegek világnapján Szentmise Szanyban a betegek világnapján Szentmise Szanyban a betegek világnapján Szentmise Szanyban a betegek világnapján Szentmise Szanyban a betegek világnapján Szentmise Szanyban a betegek világnapján Szentmise Szanyban a betegek világnapján Szentmise Szanyban a betegek világnapján Szentmise Szanyban a betegek világnapján Szentmise Szanyban a betegek világnapján Szentmise Szanyban a betegek világnapján Szentmise Szanyban a betegek világnapján Szentmise Szanyban a betegek világnapján Szentmise Szanyban a betegek világnapján Szentmise Szanyban a betegek világnapján Szentmise Szanyban a betegek világnapján