Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Programok | Könnyűzene

Petruska Shop-Stop

Jún. 28. Pén 21:00 - Jún, 23. Vas 03:00
Shop-Stop | Győr-Moson-Sopron, Kapuvár

Petruska a magyar könnyűzenei szféra és az artpop unikális képviselője.

Petruska a magyar könnyűzenei szféra és az artpop unikális képviselője. Egy szál akusztikus gitárosként, virtuóz játékstílusával hiányérzet nélkül tölti be a nagyobb színpadokat is zenekarszerű megszólalásával. Kiforrott zenei stílusában a klasszikus rock energiái és a kortárs zene hatásai keverednek, zenéjét meghatározza a játékos kísérletezés, határkeresés. Dalszövegei tartalmilag erősek, az Y generációra jellemző, burjánzó gondolatok hálójába engednek frappáns mód betekintést.

Petruska dalait rendszeresen játssza a Petőfi Rádió, 2016-ban A Dal című tv-műsor különdíjasaként, 2017-ben a Nagy-Szín-Pad előadójaként, 2021-ben pedig Kovácsovics Fruzsina Fonogram-díjat nyert gyermeklemezének zenei producereként hallhattunk róla. Petruska rugalmasan alkalmazkodik a klubkoncertekhez és a fesztiválok nagyszínpadaihoz is.

A zenei képeslap Metropolita, a 30. életévet körbejáró Kapunyitó és az afrikai zenét a popba oltó Reláció albumok mindegyike külön világ, mégis egy út állomásai, amelyek önmagukban és a munkássága szerves elemeiként is megállják a helyüket. Az alkotásai magyarul és angolul is önazonos, izgalmas dalok, amelyek érzékenyen reflektálnak a 80-as, 90-es években születettek életérzéseire, élményeire.
Petruska legújabb lemeze, a Petőfi versmegzenésítéseket tartalmazó Megint Beszélünk 2024 tavaszán jelent meg. Szólókoncertjei mellett a Boggie-val közös Hunclorique elnevezésű népzenei formációban, valamint a The Bits - Hungarian Beatles Tribute zenekarban is találkozhatunk vele.

Shop-Stop

Győr-Moson-Sopron, Kapuvár
Címkék: koncert