Városlista
2023. március 20, hétfő - Klaudia, Alexandra

Programok | Könnyűzene

Sonia és a Sápadtarcúak a Shop-Stopban

Ápr. 29. Szom 20:00 -22:00
Shop-Stop | Győr-Moson-Sopron, Kapuvár, Fő tér 3.

Egy rég várt zenekar koncertje a Shop-Stopban!

Az együttes a kilencvenes években alakult. Ismert blues zenészek alapították. 3 CD–t adtak ki ebben az időben. Sonia egyéniségére, spanyol tudására a latin rock műfaja természetes válasz volt saját szerzeményekkel. A blues és rock műfajok hatásával azonban Janis Joplin zenei világa lett a példakép. Afroamerikai klasszikus soul előadók, Aretha Franklin, Tina Turner, újabban kortárs énekesek mint Sharrie Williams, Shemekie Copeland munkássága is előtérbe került. Jellemző dalaik a zenekar repertoárjában hallható. Jellemző a zenekarra a szuggesztív, lendületes előadás, virtuóz hangszeres játék, mint ének/hangszeres felelgetés, komolyabb szólók.

SONIA ÉS A SÁPADTARCÚAK
Sonia Zambrano – ének:
Peruban született zenészcsaládban. 1991-ben költözött Magyarországra. 1993-ban indították köré szervezve a Sonia és a Sápadtarcúak együttest, amely elsősorban a latin rockot képviselte. Később soul, blues műfajjal gazdagodott a repertoár. Felléptek Budapesten a Santana, majd John Mayall együttese előtt. Énekelt még a Blues and Roll csapatban, de saját zenekara az első, melyet most újított meg.
Sonia a csapat motorja, védjegye.

Nagy László – dob:
Laci a nyolcvanas években tanulmányait és zenekarait követően érdekes csavarral tapasztalatait először külföldön alapozta meg. A kilencvenes évektől azonban a magyar rock élet meghatározó előadójává vált. Játékára felfigyeltek és neves előadók felkéréseit követően együttműködött D. Nagy és a Frakcióval, Vörös Istvánnal és a Prognózissal. Meghatározó korszak a kétezres évek, amikor a Kormorán együttes tagja volt. Kitűnő játéka úgy 60 lemezen hallható! Közkedvelt tanára a dobosoknak. A 2010-es évektől a Kormoránt követő Örökség zenekar dobosa napjainkig, miközben játszik az Érzés, Credance Clearwater Reborn, Empty Rooms, Special Guest zenekarokban itthon, külföldön és most a Sonia és a Sápadtarcúakban is!

Tóth Csaba – basszusgitár, ének
Régóta van a szakmában, többen Chubbynak hívják. Számtalan hírességgel játszott már együtt, mint zenésztársai, így pl. / Fischer László, Balázs Fecó, Závodi János, Török Ádám, Ken Hensley...../ Korábban teljes Deep Purple repertoárt játszott el a Cry Free zenekarral.
Jelenleg a Room Service - Bryan Adams tribute, és a Creedence Clearwater Reborn basszusgitárosa, Ezen zenekarokban, továbbá a Sonia és a Sápadtarcúakban is Nagy Lacival alkotják a ritmusszekciót.

Farkas Zsolt – gitár:
Zsolt a Blues Train, Gál Csaba Boogie, St.Martin, Török Ádám, Csipesz, Fekete Lakkcipők zenekarokban zenélt ill. zenél jelenleg is.
Sonia-val régi az ismeretségük, több formációban, kisebb nagyobb megszakításokkal 2010-es évektől zenélnek együtt. Egyéb műfajokban is otthonosan mozog, egyedi gitárjátékával, hangzásával, megbízható személyiségével egészíti ki a Sonia és a Sápadtarcúak zenekart.

Szabó Zsolt Tehtube - Hammond:
Zsolt mindig is Hammond orgonistának tekintette magát, billentyűsök között. A nyolcvanas évektől a győri Madame csapata után a Főnix-ben játszott hosszú időszakon keresztül. Később az Ice Cream Supersession, majd Sonia és a Sápadtarcúak tagja lett. A Hammond B3 orgonában elfoglalt központi szerepe folytán sok alkalommal együttműködött sztárokkal mint Jon Lord, Ken Hensley, Presser Gábor, Balázs Fecó, jazzben Joey DeFrancesco-, Rhoda Scott, Dr. Lonnie Smith, Barbara Dennerleinnel. A rock alaító művészei után inkább az ő mestereik felé fordult, így jazz, blues, funk elemeket is használ játékában.

Shop-Stop

Győr-Moson-Sopron, Kapuvár, Fő tér 3.
Címkék: blues, koncert, shop-stop