Blog | Gluténmentes övezet
2015. December 13. 09:20, vasárnap
Alba fehér cipó
Glutén, tej, tojás, kukorica, búzakeményítő, szója és lupinmentes lisztkeverék az új Glutenno Alba fehér cipó lisztkeverék, ez:
Kipróbáltm a csomagoláson szereprő recept szerint a cipót. Hát mondanom sem kell, hogy egy igazi, ropogós héjú, kemencében sült kenyérre hasonlító végeredményt kaptam. Szabályosan pattogott és ropogott a héja mikor kihűlt állapotban szeleteltem :) Nagyon puha bélzetű, szép, lyukacsos kenyeret sütöttem az alábbi recept alapján..
Hozzávalók:
- 250 gr Glutenno Alba fehér cipó lisztkeverék (itt kapható)
- 1 tk Dr.Oetker porélesztő
- 1 tk cukor
- 1 csapott tk só
- 210 ml langyos víz
- 1 ek kókuszolaj
A lisztet egy keverőtálba mértem, hozzáadtam a porélesztőt, sót, cukrot és kanállal összekevertem.A langyos vízhez öntöttem a kókuszolajat és a kettő egyvelegét a liszthez öntöttem és egy kanállal összekevertem. A tésztát a keverőtálban hagytam, folpackkal letakartam és meleg helyen 45 percet kelesztettem. A sütő hőfokát 230-ra állítottam, egy kisebb tepsit kibéleltem sütőpapírral. A tésztát vizes kézzel vettem ki a tálból, egy pofás kis cipót formáztam belőle aminek a tetejét vizes késsel bevágtam és a tetejét rizsliszttel megszórtam...
A sütő hőfokát 210-re visszavettem és betettem a kenyeret sülni. Kb. 45 perc alatt kész is lett..
...és hagytam hogy teljesen kihűljön..
Szeletelve ilyen :)