Blog | Gluténmentes övezet
2016. Március 03. 14:13, csütörtök
Sajtos rúd glutén és laktózmentesen
Hozzávalók:
- 135 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 125 gr margarin (én Ligát használtam)
- 125 gr laktózmentes túró
- 1 tojás
- 1 tk só
Tetejére kenéshez: felvert tojás
Szóráshoz: laktózmentes trappista sajt
A lisztet, sót, túrót és a margarint egy tálba mértem. A tojást villával felvertem, a felét a tésztához adta, másik felét meghagytam a tészta tetejének lekenéséhez. A tésztát összegyúrtam és fél órára hűtőbe tettem. Ezután rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel párszor átgyúrtam, kb. fél centi vastagra nyújtottam derelyevágóval csíkokra vágtam. A rudakat sütőpapíros tepsibe tettem, tetejüket lekentem a maradék felvert tojással, megszórtam laktózmentes reszelt trappista sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöttem.