Blog | Gluténmentes övezet
2016. Február 25. 14:19, csütörtök
Formakenyér
Hozzávalók:
• 100 gr Schar Mix B liszt
• 100 gr Schar mix It liszt
• 100 gr Beiker liszt
• 3 gr porélesztő
• 1 csapott tk só
• 1 csapott kk cukor
• 1 ek burgonyapehely
• 1 ek tápióka keményítő
• 300 ml langyos víz
• 2 ek kókuszolaj
A liszteket, pelyhet, tápiókát, sót, cukrot egy tálba mértem, majd kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt, beleöntöttem a langyos vizet és robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam a tésztát, végül beleöntöttem az olajat is és még pár percig dagasztottam. Egy 17 centis szögletes formát kikentem olajjal, megszórtam rizsliszttel, ebbe kanalaztam a tésztát. 50 fokos sütőben 35 percet kelesztettem..
..tetejét olajjal kentem le. 200 fokra előmelegített sütőben sütöttem 5 percet, majd 180 fokon további 25-30 percet.