Blog | Gluténmentes övezet
2015. November 16. 13:14, hétfő
Almás-diós kenyér glutén, tej és cukormentesen
Hozzávalók:
- 125 gr Liga
- 110 gr porrá őrölt eritrit
- 2 db M-es méretű tojás
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 tk őrölt fahéj
- fél cosmag Dr. Oetker sütőpor
- 50 gr Naturbit barna rizsliszt
- 40 gr Naturbit hajdinaliszt
- 35 gr Mester süteményliszt
- 2 kisebb alma, hámozva, reszelve
- 50 gr durvára tört dió
A puha vajat a por eritrittel habosra keverte (én kézi robotgép habverőjével tettem ezt), majd egyesével hozzáadtam a tojásokat. és tovább kevertem. A liszteket kimértem és összekevertem, hozzáadtam az őrölt fahéjat, gyömbért, diót és a sütőport majd az egészet a vajas tojásos masszához adtam. A lereszelt alma levét kinyomkodtam és a tésztához adtam, alaposan összekevertem. A tésztát egy kiolajozott, rizsliszttel megszórt formába öntöttem és 180 fokon 45 perc alatt készre sütöttem. (a sütési idő eltérhet)
Tetejét porrá őrölt eritrittel szórtam meg..