Blog | Gluténmentes övezet
2015. Október 10. 11:40, szombat
Almás-diós muffin glutén, tej-és cukormentesen
Alma és dió! Adott volt a két alapanyag, ebből szerettem volna valami diétás édességet mára. Az Aproséf oldalán találtam is egy jó kis receptet, átalakítva az én nyavalyáim miatt így néz ki..
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
- 85 gr Mester süteményliszt (itt kapható)
- 85 gr barna rizsliszt
- 100 gr eritrit
- fél csomag, 7 gr Dr.Oetker sütőpor
- 5 gr Lucullus őrölt fahéj
- 50 gr vaj (én Ligát használtam)
- 150 ml Joya rizstej
- 1 db M-es méretű tojás
- 3 db közepes méretű alma, 220 gr hámozva
A szóráshoz:
- 35 gr eritrit
- 50 g durvára tört dió
A liszteket, a cukrot, sütőport, sót, és a fahéjat egy tálba mértem és összekevertem. Hozzáadtam a Ligát és elmorzsoltam benne. A rizstejhez adtam a tojást, egy villával összekevertem, majd a lisztes részhez öntöttem és csomómentesre kevertem. Az almákat meghámoztam és nagylyukú reszelőn lereszeltem, belekevertem a tésztába. Egy 12-es muffin tepsit kibéleltem a muffin kapszlikkal..
A tésztát teáskanállal kanalaztam a formákba, kb. úgy a 3/4-énél kicsit többet tettem bele..
A diót egy sodrófa segítéségvel durvára törtem, összekevertem az eritrittel...
..és igazságosan elosztottam a muffinok tetején..
190 fokos sütőben 30 perc alatt megsütöttem..
Tetejüket porrá őrölt eritrittel szórtam meg és naná hogy még melegen megkóstoltam :)
Ez valami überbrutálisan finoooom! Belül szaftos, puha, a teteje ropogós a dió miatt...iggen tuti! :)
A sütéseimhez a Mester termékeket a Mester Család biztosítja!