Blog | Gluténmentes övezet
2015. Szeptember 22. 13:11, kedd
Almás-diós szelet glutén, liszt- és tejmentesen
Ezt a almás-diós sütit Hankka oldalán találtam. Én a kihagytam a mazsolát belőle mert nem szeretem. Így készítettem..
Hozzávalók:
- 3 db alma
- 300 g darált dió (én házit használtam)
- 2 ek cukor
- 2 tk őrölt fahéj
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 citrom reszelt héja
- 4 tojás
- 2 ek méz
- 30 gr kókuszolaj
Az almát megpucoltam és nagy lyukú reszelőn lereszeltem. A diót, cukrot, fahéjat, a szódabikarbónát és a reszelt citromhéjat összekevertem. A tojásokat robotgéppel kihabosítottam, hozzáadtam egy evőkanál mézet, a reszelt kinyomkodott almát majd beleöntöttem a diós keveréket is és kanállal összekevertem. Egy 17x17 centis sütőformát sütőpapírral kibéleltem, ebbe öntöttem a diós masszát..
Tetejét kanállal elsimítottam..
A kókuszolajat a maradék egy evőkanál mézzel felmelegítettem és a massza tetejére öntöttem, elsimítottam. 180 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütöttem. Fél óra leteltével a süti tetejére alufóliát tettem, hogy ne égjen meg.
Isteni illatok jöttek a sütőből. Ajánlom mindenkinek, aki szereti az almát és a diót :)
Miután kihűlt, szeleteltem és tetejét kevés porcukorral megszórtam..