Blog | Gluténmentes övezet
2015. Április 13. 17:12, hétfő
Almás-fahéjas kiflik gluténmentesen
A kifli egy az egyben az ostoros kalácsom tésztájából készült, de azért leírom az arányokat...
Hozzávalók:
- 300 gr Nutrifree MIx per Pane liszt
- 2 dl laktózmentes tej
- valamivel több mint fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- csipet só
- 30 gr cukor
- 1 tojás sárgája
- 1 ek olaj
Szóráshoz:
- Lucullus őrölt fahéj
Tölteléknek:
- 2 közepes alma
A tészta hozzávalóit egy tálba mértem és dagasztógéppel összeállítottam, majd a kész tésztát két részre osztottam, hogy könnyebb legyen dolgozni vele. Olajozott szilikon lapon kezemmel ellapogattam, kör alakúra formáztam de nem nyújtottam, mert nagyon lágy a tészta, de olajos kézzel szépen lehet bánni vele.. Ezután éles késsel 8 részre, ék alakúra osztottam...
A tésztát cukrozott fahéjjal megszórtam..
..és az alma szeleteket a tészta szélesebbik felére fektettem..
A tésztát az almával együtt feltekertem...
Majd a kész kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem..
50 fokos sütőben 30 percet kelesztettem, majd tetejüket olajjal lekentem és megszórtam a maradék fahéjas cukorral..
180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütöttem.