Városlista
2025. január 12, vasárnap - Ernő

Blog | Gluténmentes övezet

2015. Május 28. 13:21, csütörtök

Almás pite glutén-és laktózmentesen

Almás pite glutén-és laktózmentesen

A napokban több kedves ismerősöm is almás pitét sütött, nekem csak ma volt időm hogy elkészítsem, de kevés olyan édesség van amire ennyire vágytam, hogy kész legyen! :) Betti barátosném blogján található receptet követtem, bár én nem azokkal a lisztekkel dolgoztam, amiket ő használt, de ettől függetlenül mindent ugyan úgy csináltam ahogy ő leírta. Betti receptje itt taláható! Ez pedig az én variációm...

Hozzávalók:

- 350 gr Nutri-free Mix per Panre liszt
- 50 gr Nutri-free Mix per Pasta fresca liszt
- 200 gr Nutri-free Mix per Dolci süteményliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 csomag Dr. Oetker vaníliás cukor
- 2 tojás
- csipet só
- 200 gr Liga
- 200 ml laktózmentes tej
- 140 gr cukor

Szóráshoz: rizsdara

Töltelékhez:

- 1,5 kg alma pucolva, lereszelve
- 90 gr cukor
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés szerint Lucullus őrölt fahéj
- egy csomag Dr. Oetker vaníliás cukor

A tészta hozzávalóit dagasztógép táljába mértem, összeállítottam és fél órára hűtőbe tettem. Meglepően könnyen kezelhető, gyönyörű szép fényes tésztát kaptam. Eközben az almát megpucoltam, lereszeltem, levét kinyomkodtam, hozzáadtam a cukrot, vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat majd alaposan összekevertem. 30 perc leteltével a tésztát kivettem a hűtőből, két részre osztottam. Az első gombócot rizsliszttel megszórt szilikon lapon kinyújtottam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem..

A tésztát megszórtam egy marék rizsdarával..

..rátettem a kinyomkodott, ízesített almatölteléket..

Ezt is megszórtam rizsdarával..

Majd a második adag kinyújtott tésztával befedtem az egészet...

(itt feltünt, hogy maradt a tésztából, pedig minden alapanyagot helyesen mértem. Lehet hogy nagyon vékonyra nyújtottam, vagy nem tudom, de a maradék tésztát is felhasználtam, lejjebb olvasható mi készült belőle) :)

Tetejét felvert tojással lekentem, villával megszúrkáltam..

és 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt készre sütöttem.

Szeletelve...

Tehát a maradék tészta... :)
Kör alakúra nyújtottam, egy muffintepsibe nyomkodtam,szórtam rá Nesquik kakaóport...

..és kétoldalról becsomagoltam..

Felvert tojással lekentem és szintén 180 fokon sütöttem..

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Március 15. 10:43, kedd | Gluténmentes övezet

Sütőporos kifli 35 perc alatt

2016. Március 10. 10:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Málnás brownie torta glutén-és tejmentesen

2016. Március 03. 14:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Sajtos rúd glutén és laktózmentesen