Blog | Gluténmentes övezet
2015. Szeptember 01. 13:00, kedd
Almás-pudingos háromszögek
Ma egy almás-pudingos kelt tésztát készítettem, ki hogy hívja, táska vagy háromszög, teljesen mindegy, a lényeg hogy iszonyatosan finom :) :) A jól bevált kelt tészta receptemet használtam a tésztához, ezt.
Hozzávalók:
- 300 gr Nutri free MIx per Pane liszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 2 dl laktózmentes tej
- valamivel több mint fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- csipet só
- 30 gr cukor
- 1 tojás sárgája+ 1 egész a kenéshez
- 1 ek olaj
A töltelékhez:
- 1 csomag Dr. Oetker vaníliás pudingpor+ 300 ml laktózmentes tej
- 1 nagyobb alma
- 2-3 ek víz
- őröl fahéj
- 1 ek cukor
A tészta hozzávalóit a tej és az olaj kivételével a dagaszógép táljába mértem, kanállal összekevertem, hozzáöntöttem a tejet majd dagasztottam. Miután összeállt a tészta, hozzáadtam az 1 ek olajat is. Ezután 50 fokos sütőben 35 percet kelesztettem. Eközben elkészítettem a tölteléket. Ehhez az almát megpucoltam, apró kockákra vágtam, egy serpenyőbe tettem, hozzáöntöttem a vizet, cukrot, fahéjat és pár perc alatt fedővel lefedve megpároltam..
A pudingot 3 dl tejben a tasakon leírtak szerint megfőztem és hagytam kihűlni. Miután megkelt a tészta, rizslisztezett szilikon lapon kb.3-4 mm vékonyra nyújtottam, négyzet alakúra vágtam és a töltelékből kanalaztam rá..
A tésztát háromszög alakúra hajtottam..
..széleit rizslisztbe mártott villával összenyomtam, sütőpapíros tepsibe tettem..
..tetejüket pedig felvert tojással lekentem és 200 fokon 5-6 percet, majd további 20 percet 180 fokon sütöttem..
Tetejüket porcukorral megszórtam..
A fenti mennyiségből 6 db kb. 12-15 centis töltött párnácska lett..
Nagyon-nagyon finom, próbáljátok ki! :)
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat ez Egészség Market biztosítja!