Blog | Gluténmentes övezet
2015. Augusztus 04. 11:00, kedd
Almás tekercs glutén-és laktózmentesen
Rita oldala, a ChefCricket továbbra is nyerő nálam (like jel) :) Ez az almás tekercs...húúú mikor megláttam, mondom ezt nekem tuti meg kell sütnöm! :) Gluténmentesen így néz ki..
Hozzávalók a tésztához:
- 120 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 30 gr Nutri-free Mix per Dolci süteményliszt + 1 ek
- 100 g laktózmentes vaj/margarin
- 100 g laktózmentes tejföl
- 1 kk Dr. Oetker sütőpor
- fél csomag Dr. Oetker vaníliáscukor
Töltelék:
- 3 db közepes nagyságú alma
- 50 g cukor
- 2 ek citromlé
- 1 ek porcukor
Elsőként az almákat megpucoltam és nagylyukú reszelőn lereszeltem. Meglocsoltam citromlével, hozzáadtam a porcukrot, alaposan összekevertem és lefedtem, állni hagytam kb 10 percig. A puha, szobahőmérsékletű vajat a tejföllel és a vaníliás cukorra kikevertem. A lisztekhez hozzáadtam a sütőport majd két részletben a tejfölös vajas keverékhez adtam és gombóccá gyúrtam. Nekem itt még adnom kellett hozzá egy evőkanál lisztet, így állt össze szépen a tészta...
Kevés rizsliszttel megszórt szilikon lapon kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam..
A közepére, ahova a töltelék kerül, zsemlemorzsát szórtam (ez lehet darált keksz is)
A tölteléket alaposan kinyomkodtam, őrölt fahéjjal és Lucullus almás sütemény fűszerrel megszórtam, majd a tészta közepére kanalaztam..
A tészta egyik felét a töltelékre hajtottam...
...vizes kézzel kicsit átkentem hogy a másik tészta réteg jól tapadjon hozzá, majd azt is ráhajtottam..
...most is lekentem vízzel majd egy tojás sárgájával és kb. 3 centi széles szeletekre vágtam..
A tésztát sütőpapíros tepsibe pakoltam...
..és 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütöttem..
Esküszöm olyan mintha leveles lenne a tésztája! Nagyon tuti lett!!!
Próbáljátok ki mindeképpen! :)