Blog | Gluténmentes övezet
2015. Október 15. 11:56, csütörtök
Aszalt szilvás, diós müzliszelet glutén, tej-,és cukormentesen
Mindenmentes Nóri oldalán bukkantam rá erre az eszméletlen finom müzliszeletre. Gyorsan körülnéztem a "mindenmentes" szekrényemben és mivel volt itthon minden alapanyag, ezért nekiláttam életem első saját készítésű müzlijének..
Hozzávalók 5 darabhoz:
- 50 gr dió
- 25 gr Naturbit puffasztott amarant
- 75 gr házi aszalt szilva (természetesen a bolti is jó)
- 3 ek víz
- 2 ek eritrit
- 1 tk vanília aroma
Elsőként a diót száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítottam, majd aprítógépbe tettem. Ráraktam az aszalt szilvát, amit anyukámtól kaptam. Saját kertben termett szilvából aszalta saját maga :) ...
Bekapcsoltam a késes aprítót és pár pillanat alatt össze is aprítottam a diót és a szilvát....
Ezután az eritritet a vízzel összeforraltam, vártam pár percet míg hűlt, eközben a puffasztott amarántot is az aprítóba tettem....
...és ismét bekapcsoltam a gépet, hogy az amaránt jól elkeveredjen a szilvás diós egyveleggel. Ezután a kihűlt eritrites vizet plusz a vanília aromát a masszára öntöttem, még egyszer bekapcsoltam a gépet és kevertem rajta egyet...
A kész masszát egy kicsi méretű sütőpapíros tepsibe kanalaztam, kissé vizes kézzel ellapítottam..
A sütőpapír másik felét ráhajottam..
..majd lefedtem pár kisebb könyvvel, nehezékként és egy éjszakát pihentettem. Másnap reggel szeleteltem. Hát ez valami iszonyatosan finom!!
Egy szelet müzli pont 20 gr ch-t tartamlaz :) Ami nagyon szuper!