Blog | Gluténmentes övezet
2015. Március 11. 11:19, szerda
Babgulyás gluténmentesen
Kiadós, tartalmas egytálétel
A babgulyással is úgy voltam eddig, mint még sok más étellel, soha nem főztem még. De most rászántam magam, hát nem bántam meg! :) Nagyon-nagyon finom lett! Az recept amit egy az egyben követtem, az Apróséf oldalán található, itt.Én pedig így készítettem...
Hozzávalók kb. 6 főre:
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- fél kg sertéscomb
- 25 dkg füstölt szalonna (vagy bármilyen füstölt hús)
- 3 db sárgarépa
- 3 db fehérrépa
- 2 db nagyobb paradicsom
- fél kg Tellér fehérbab
- Lucullus babérlevél
- Lucullus őrölt pirospaprika
- só
- étolaj
A csipetkéhez:
- 10 dkg Nutrifree Mix per Pane liszt
- 1 tojás
- csipet só
A babot forró vízben háromszor alaposan átmostam, majd sós vízben áztattam egy éjszakán át. Másnap a sárgarépát és a fehérrépát felkarikáztam, a paradicsomot és a húst felkockáztam..
A babot egy edénybe tettem, annyi vizet engedtem rá, hogy ellepje, tettem hozzá egy babérlevelet és elkezdtem főzni...
A hagymát apróra vágtam, kb. 1 dl olajon üvegesre dinszteltem, hozzáadtam az összenyomott fokhagymát, majd a felkockázott húst is és fehéredésig főztem...
Rátettem két csapott evőkanál pirospaprikát és elkevertem...
Hozzáadtam a paradicsomot, a sárgarépát és fehérrépát..
...felöntötem vízzel és hozzáadtam a kisebb darabokra vágott füstölt húst is..
Kb. fél órát főztem, majd hozzáadtam a babot is és annak főzőlevét is, mert ebben a receptben és más oldalon is azt olvastam, hogy attól még ízletesebb lesz a gulyás...
Így főztem egészen addig, amíg a hús és a bab is puha lett.
A csipetkéhez a lisztet, tojást és sót összegyúrtam, majd kisebb darabokat csipkedtem belőle. Akkor adtam a leveshez, amikor már a hús és a bab is teljesen megfőtt. Akkor jó, ha a tészta feljön a leves tetejére.
Jó étvágyat kívánok! :)