Blog | Gluténmentes övezet
2015. Április 09. 11:52, csütörtök
Baconös-pizzakrémes párna gluténmentesen
Ez egy teljesen egyszerű alaptészta, amiből most két különböző dolgot készítettem. Egyik egy baconös-pizzakrémes párna, a másik pedig egy kenyér. Az alaptészta így készült...
Hozzávalók:
- 300 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 200 gr Schär MIx B liszt
- egy csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 ek tápióka keményítő
- 1 ek burgonyapehely
- 1 tk méz
- 1 tk cukor
- 2 tk almaecet
- 320 ml langyos víz
- 4 ek olaj
Töltelékhez (kb. 20 deka mennyiséghez):
- 250 gr kockázott bacon
- Univer pizzakrém
A tészta hozzávalóit (az olaj kivételével) robotgéppel dagasztottam, majd miután szépen összeállt a tészta, hozzáadtam az olajat is. Így dagasztottam még 10 percig. A tésztát két részre osztottam. Az egyik adagból olajos kézzel kb. fél öklömyni gombocókat formáltam, kezemmel ellapítottam, közben négyzet alakúra formáztam..
...egyik felét lekentem pizzakrémmel, másik felét olajos késsel bevagdostam..
A pizzakrémre rátettem az előzőleg megpirított bacon kockákat..
..majd a tészta azon felét, amelyiket korábban késsel bevagdostam, ráhajtottam a pizzakrémes oldalra..
A széleiet az ujjammal lenyomkodtam...
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem a párnákat és 50 fokos sütőben 30 percet kelesztettem..
Fél óra leteltével a baconös párnák tetejét olajjal lekentem..
Majd 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöttem.
A maradék tésztából kenyeret sütöttem. Amit egy olajjal kikent, rizsliszttel megszórt sütőtálban sütöttem.