Blog | Gluténmentes övezet
2013. Október 11. 18:06, péntek
Bagett II.
Ma csoda dolgokat alkottam! Muszáj megosztanom veletek...
Ma csoda dolgokat alkottam! Muszáj megosztanom veletek...
Elsőként ezt az isteni finom bagettet!
Korábban már sütöttem egyet GM lisztből, de ez a mostani sokkal, de sokkal tutibb lett! :)
A recept a szokásos, a bevált, sokszor lepróbált, elronthatatlan és a sokat emlegetett facebook csoportomból, egyenesen Puskás Beatrix-tól származik! :) Köszönöm!!!
A bagett hozzávalói a következők...
- 150 gramm Schär Mix B liszt
- 100 gramm Beiker liszt
- 100 ml langyos tej és 150ml langyos víz keveréke (a tej az én esetemben laktózmentes)
- 1 tk só
- pici cukor
- 1 kk citromlé
- 1 tk Fiber Husk
- fél csomag szárított élesztő (Dr. Oetker)
- 3 ek olaj
A langyos tej és víz keverékében pici cukorral felfuttattam az élesztőt. A liszteket egy tálban összekevertem, hozzáadtam a Fibe Husk-ot, a citromlevet és a sót. A felfutott élesztős tejes vizes keveréket a lisztes keverékhez öntöttem és egy kanállal összekevertem. Hozzáadtam az olajat, majd robotgép dagasztóspiráljával jól összedolgoztam. A lyukacsos bagettsütő formát sütőpapírral kibéleltem majd jó olajos kézzel a tésztából hengereket formáltam. A bucikat a formába fektettem és meleg helyen hagytam őket kelni kb. fél órán át. A sütőt 180 fokra állítottam és miután a bagettek szép nagyra nőttek betettem őket a sütőbe sülni. Az időt nem néztem, csak a színüket. Gyönyörű aranybarnák lettek és pille könnyűek! :)
Na és persze nagyon finomak! :)