Blog | Gluténmentes övezet
2015. December 07. 13:10, hétfő
Barna magvas cipó gluténmentesen
Hozzávalók:
- 150 gr Nutri-free Mix per Pane liszt (itt megvásárolgató: Egészség Market)
- 150 gr Schär Brot Mix Dunkel liszt (itt megvsásrolható: Egészség Market)
- 5 gr Dr. Oetker porélsztő
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 1 ek tápióka keménítő (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 1 ek burgonyapehely(itt megvásárolható: Egészség Market)
- 300 ml langyos víz
- 2-3 ek kókuszolaj (itt megvásárolható: Egészség Market)
A liszteket, tápióka keményítőt, burgonyapelyhet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Beleszórtam a porélesztőt és újból összekevertem. Hozzáöntöttem a langyos vizet és robotgéppel elkezdtem dagasztani a tésztát. Mikor összeállt, beleöntöttem a 2-3 evőkanál kókuszolajat és tovább dagasztottam. Szépen elválik az edény falától. Ekkor lekapcsoltam a roborgépet. Egy sütőpapírra vegyes magkevéket szórtam. A tésztából olajos kézzel egy nagyobb gombócot formáztam és a fejjel lefelé beleforgattam a magkeverékbe, majd sütőpapíros tepsibe tettem...
..és 50 fokos sütőben, csukott sütőajtónál 1 teljes órát kelesztettem. Ez idő alatt duplájára nőtt a tészta...Kivettem a cipót, a sütő hőfokát 210-re állítottam..
Tetejét lekentem kókuszolajjal...
..és 210 fokos sütőben sütöttem 6 percet, majd további 35 percet 190 fokon.
Miután kivettem a sütőből, rácsra tettem és hagytam hogy teljesen kihűljön. Csak ezután szeleteltem...
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!