Blog | Gluténmentes övezet
2015. Október 10. 10:43, szombat
Barna magvas Mester zsemle gluténmentesen
Már egész jól ismerem a Mester házikenyér lisztet, sokat sütöttem már vele, vannak tapasztalataim a liszttel kapcsolatban. Így megpróbálkoztam egy barna verzióval is, mert azt is nagyon szeretem :)
Hozzávalók:
- 120 gr Mester házikenyérliszt (itt kapható)
- 10 gr Mester család burgonyapehely
- 30 gr lenmagpehely
- 10 gr tápióka keményítő
- 10 gr vegyes magkeverék (napraforgó, tök-és szezámmag)
- 10 gr lenmagliszt
- 1 tk útifűmaghéj (2 gr)
- 10 gr cirokliszt
- 1 kk só
- csipet cukor
- 3 gr Dt. Oetker porélesztő
- 220 ml langyos víz
- 1 ek kókuszolaj (itt kapható)
A házi kenyérlisztet, a pelyheket és a magliszteket egy tálba mértem, hozzáadtam a sót, cukrot, élesztőt és egy kanállal összekevertem. Beleöntöttem a langyos vizet és elkezdtem dagasztani a tésztát. Először kissé folyósnak tűnik, de hamar megszívják magukat a magok és egy normál állagú tészta keletkezik belőle. Miután összeállt a tészta, hozzáadtam az egy evőkanál kókuszolajat is és tovább dagasztottam, összesem 3-4 percig. A tésztából olajos kézzel gombócokat formáztam és sütőpapíros tepsibe tettem..
50 fokos sütőben 40 percet kelesztettem, majd tetejüket vékonyan lekentem kókuszolajjal és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütöttem. (a sütési idő változhat, mert minden sütő máshogy süt)
Nagyon finom, puha, lyukacsos barna zsemléket sütöttem :)
A sütéseimhez a Mester termékeket a Mester Család biztosítja!
Receptjeim megvalósításában partnerem a: