Blog | Gluténmentes övezet
2015. Május 01. 18:08, péntek
Brokkolikrémleves sajtos kenyérkockával
Nagyon finom brokkolikrémlevest főztem! :) Itt a recept:
Hozzávalók:
- 20 gr vaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- egy fej brokkoli (kb. 500 gr)
- 1 közepes burgonya
- 1,5 liter víz
- 160 ml laktózmentes főzőtejszín
- 1 ek Dr. Oetker étkezési keményítő
- só, őrölt bors, ételízesítő
Tetejére:
- pirított kenyérkocka
- laktózmentes reszelt sajt
A brokkolit rózsáira szedtem, alaposan megmostam. A krumplit megpucoltam és kockákra vágtam...
A vöröshagymát felaprítottam, a fokhagymát összenyomtam. Egy fazékban a vajat megolvasztottam, rátettem a vöröshagymát..
..üvegesre pirítottam, majd rádobtam az összetört fokhagymát is...
A hagymára tettem a brokkolit és a krumplit, összekevertem, felöntöttem vízzel, sóztam, borsoztam, ételízesítőt szórtam rá majd lefedtem és hagytam főni kb.20-25 percig. Miután puhára főtt a brokkoli és a krumpli, levettem a tűzről a fazekat és botmixerrel összeturmixoltam. Az egy evőkanál étkezési keményítőt 3 ek vízzel csomómentesre kevertem.
(A Dr. Oetker 80 grammos étkezési keményítője gluténmentes! Én ezt használtam:
Visszatettem a tűzre a levest és takarék lángon folyamatosan kevergetve hozzáöntöttem a keményítős vizet+ a tejszínt is. Egyet forraltam rajta, és mielőtt lezártam volna a gázt, megkóstoltam, hogy esetleg utána kell-e fűszerezni.
A kenyérkockákat serpenyőben megpirítottam...
..mikor már kezdett színük lenni, akkor reszeltem rá sajtot és még pár pillanatig sütöttem..
Ezekkel a sajtos kenyérkockákkal megszórva tálaltam a levesemet..