Blog | Gluténmentes övezet
2015. Július 27. 20:20, hétfő
Chokito házilag glutén-és tejmentesen
Ez ponto az a tipikus ronda és finom édesség :) Régen nagyon szerettem, most végre találtam egy olyan receptet ami számomra is kivitelezhtő volt, így hát belevágtam.
Hozzávalók:
- 50 g puffasztott rizs
- 100 ml rizstej
- 100 ml víz
- 1 enyhén púpozott ek. rizsliszt
- 1 enyhén púpozott ek. Dr. Oetker csokoládés pudingpor
- 15 g holland kakaópor
- 30 g AbsoRice csokis fehérjepor (ha ilyen nincs, akkor helyettesíthető ugyan ennyi csokis pudingporral
- 10 g Dr. Oetker zselatin
- 100 ml víz
- 50-70 g cukor
- pár csepp rumaroma
A tej és víz keverékéhez hozzáadtam a rizslisztet, pudingport és a kakóport majd folyamatos kevergetés mellett sűrűre főztem...
A puding szerű masszához adtam a fehérjeport.. (én ezt használtam, glutén-és tejmentes is egyben)
, majd a cukrot, rumaromát, összekevertem és lezártam alatt a gázt. 100ml vízben kikevertem a zselatint, a csokis masszából keveset tettem hozzá, összekevertem, majd az egész zselatinos masszát visszaöntöttem a csokis keverékhet, Takarék lángon átkevertem, majd lezártam a gázt. Hozzáadtam a puffasztott rizst..(ezt használtam, gluténmentes)
..összekevertem és egy alufóliával bélelt formába öntöttem..
kanállal elsimítottam...
Hagytam kihűlni, majd 6 órára hűtőbe tettem. Később szeleteltem..
Írtam az elején hogy nem szép :) viszont annál finomabb! :)