Blog | Gluténmentes övezet
2015. Június 01. 12:50, hétfő
Császármorzsa glutén-és laktózmentesen
Azt hiszem végre megtaláltam a számomra tökéletes császármorzsa receptet. Bár a megtaláltam szó viszonylag túlzás, ugyanis magam kutyultam össze a hozzávalókat és nagggyon nagyon finom lett :)
Hozzávalók:
- 125 gramm Beiker liszt
- 1 ek Szarvasi rizsliszt
- 1 ek Mester süteményliszt
- 2 ek rizsdara
- 200 ml laktózmentes tej
- 2 tojás
- 50 gr cukor
- 1 csomag Dr. Oetker vaníliás cukor
- 50 gr laktózmentes vaj (én Ligát használtam)
- csipet só
A tojásokat szétválasztottam, a cukrot és a vaníliás cukrot a sárgájával kikevertem, a fehérjéket pedigrobotgéppel kemény habbá vertem. A cukros tojájos masszához adtam a tejet és a lisztet, majd belekevertem a rizsdarát is. A vaj felét megolvasztottam, azt is a tojásos lisztes keverékhez adtam, a másik felét pedig a serpenyőbe tettem. A felvert tojásfehérjét a lisztes masszába forgattam és alaposan összekevertem. A serpenyőben megolvasztottam a vajat, a masszát erre öntöttem..
Takarék lángon kb.3-4 percig sütöttem, majd a tésztát egy műanyag lapát segítségével középen félbevágtam és megfordítottam...
A még folyós tészta pillanatok alatt megsül, ezért a lángot még mindig takarékon hagytam majd elkezdtem a műanyag lapáttal "tépkedni", kisebb csíkokra vágni a tésztát..
Nagyon szépen átsült!
Házi sárgabarack lekvárral és porcukorral megszórva tálaltam...