Blog | Gluténmentes övezet
2015. Február 28. 13:45, szombat
Csirkemáj baconbe tekerve gluténmentesen
..gyors ebédötlet
Ma ezt az ebédet választottam, mert viszonylag gyorsan elkészíthető és szerintem nagyon finom, ízletes étel. De mivel a fiam nem szereti a májat, így neki hasonló verzió készült, csak csirkemell filével.
Burgonyapürét is készítettem hozzá...
Hozzávalók:
- fél kg csirkemáj
- 25 dkg bacon
- Lucullus morzsolt majoranna
- Lucullus őrölt bors
- Univer mustár
A csirkés verzióhoz ugyan ezek a hozzávalók, csak a máj helyett csirkemell legyen.
A májat megmostam, kisebb darabokra vágtam, lecsepegtettem..
...majd megkentem a mustáros-borsos-majorannás keverékkel és betekertem a baconbe. A csirkemell filével ugyan így tettem, azokat is kisebb darabokra vágtam, nem sóztam, csak megkentem fűszeres mustáros keverékkel és a csirkedarabokat is baconba tekertem.
Jénaiba fektettem őket...
...és alufóliával lefedve pároltam kb. 20 percet, majd mg 20 percet fólia nélkül sütöttem. Burgonyapürével tálaltam..