Blog | Gluténmentes övezet
2015. Augusztus 03. 14:15, hétfő
Csokis korongok glutén-és laktózmentesen
Betti töltött korongjai adták az ötletet ehhez a csokis finomsághoz. A tésztához a jól bevált kelt tészta receptemet használtam, írom is hogy készítettem...
Hozzávalók:
-300 gr Nutrifree Mix per Pane liszt
- 200 ml laktózmentes tej
- valamivel több mint fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- csipet só
- 30 gr cukor
- 1 tojás sárgája+ 1 egész a kenéshez
- 1 ek olaj
A csokis töltelékhez:
- 100 gr Liga
- 1 csomag vanílás cukor
- 80 gr porcukor
- 1 púpos evőkanál Szerencsi cicás kakaópor
A tészta hozzávalóit egy tálba mértem és dagasztógéppel összeállítottam. 50 fokos sütőben kb. 35 percet kelesztettem, eközben elkészítettem a csokis tölteléket. A Ligát kicsit megolvasztottam, hozzáadtam a vaníláscukor, a porcukrot és a kakaót, majd alaposan kikevertem. A megkelt tésztát kevés rizsliszttel megszórt szilikon lapon 3-4 mm vékonyra nyújtottam és egy 8 centi átmérőjű formával köröket szaggattam...
A tésztakorongra egy teáskanállal tettem a töltelékből..
..majd egy másik tésztakoronggal befedtem és a széleket villával lenyomkodtam...
A korongokat sütőpapíros tepsibe pakoltam...
Tetejüket felvert tojással lekentem és 180 fokos sütőben aranybarnára sütöttem. Porcukorral meghintve tálaltam.