Blog | Gluténmentes övezet
2015. December 17. 15:23, csütörtök
Csokis perec glutén, tej, tojás és cukormentesen
Hozzávalók a tésztához:
- 85 gr porrá őrölt eritrit (ha valaki cukorral készíti, akkor abból 100 grammot tegyen)
- 200 gr vaj (én Ligát használtam)
- 280 gr Mester süteményliszt (itt kapható)
- 100 gr dió (durvára tört)
- 1 kk őrölt fahéj
A csokimázhoz:
- 200 gr Mester diabetikus étbevonómassza
A diót késes aprítóban durvára aprítottam majd a többi tészta alapanyaggal együtt egy tálba tettem és gyors mozdulatokkal összegyúrtam. Folpackba tekertem és 20 percre hűtőbe tettem. Ez idő letelte után a tésztagombócot kevés rizsliszttel megszórt szilikon lapra tettem, kézzel átgyúrtam és kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam. Nagyon könnyű volt a tésztával dolgozni! Nem szakadt, nem repedt!
Elővettem a célszerszámot :) a perecszaggatót..
..és a tésztából perec formákat szaggattam, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam...
..és 180 fokra előmelegített sütőben 5-8 perc alatt megsütöttem. Érdemes figyelni, nehogy megégjenek, mivel minden sütő máshogy süt..
Amíg sültek, addig megolvasztottam a csokit, ebbe mártogattam a már kihűlt percepeket..
Miután lecsepegtettem a feleseleges csokit róluk, egy folpackkal letakart lapra fektettem őket, mert szerintem erről könnyebben le lehet húzni a megszilárdult csoki miatt..
Íme a végeredmény :)
Simán megkozkáztatom hogy jobb mint a bolti! :)
A sütéseimhez a Mester termékeket a Mester Család biztosítja!